Lider: Afacerile ministrului Burduja în Valea Jiului, dubioase!

1596

Președintele Federației Naționale a Muncii, Constantin Crețan, îl acuză pe ministrul Energiei, Sebastian Burduja, că face afaceri cel puțin dubioase în Valea Jiului: ”Firma americană ia tehnologia veche, second-hand, din Finlanda și ignoră complet o tehnologie nouă, de 18 milioane, a domnului Horneț, inventator român. De când a ajuns ministru, Burduja e într-un du-te – vino în America si pentru module nucleare, sustinut declarativ de Mihnea Costoiu care spune că reprezintă mediul academic … Fals! El are dosare penale cu fonduri europene!”, a declarat Constantin Crețan.

Amintim că ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat luni seară, ”o nouă eră pentru Valea Jiului”, după semnarea unui memorandum cu American Biocarbon Delaware LLC.

”Am semnat un Memorandum de Înţelegere cu American Biocarbon Delaware LLC, marcând astfel începutul unei ere noi pentru Valea Jiului – una a energiei verzi şi a sustenabilităţii. Prin acest memorandum strategic româno-american, la care a participat şi Adjunctul Ambasadei SUA în Bucureşti, Michael L. Dickerson, ne angajăm să revitalizăm Valea Jiului în procesul de tranziţie justă, onorând tradiţia şi istoria acestei regiuni, în timp ce ne îndreptăm spre un viitor mai curat şi mai sigur”, a mai transmis ministrul.

Potrivit acestuia, ”înlocuirea treptată şi sigură a cărbunelui cu combustibil biocarbon este un pas major în transformarea energetică a României”.

”O investiţie de aproximativ 400 de milioane de euro şi utilizarea reziduurilor agricole româneşti pentru producţia de biocarbon reflectă viziunea noastră pentru o tranziţie energetică echitabilă şi sustenabilă. Acesta este angajamentul nostru pentru Valea Jiului şi pentru viitorul României: să reducem emisiile de carbon, să transformăm centrala de la Paroşeni într-o unitate 100% regenerabilă şi să protejăm mediul, fără a compromite sectorul forestier”, a mai transmis ministrul.

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here