Tabără de creație pentru copii, la Țicleni

1115

Glasurile a zeci de copii au răsunat în Parcul Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Parohia Țicleni în zilele de 17 și 18 iulie, la cea de-a treia ediție a taberei de creație GorjFest-ul copiilor.

Micii artiști au fost îndrumați să picteze pe sticlă, să confecționeze diferite obiecte din lut, să tricoteze și să coase, dar și să afle mai multe tradiții și obiceiuri.

La ediția din acest an au participat meșterii populari Daciana Ungureanu, Dumitru Coneru – olar, Liliana Arapu de la Școala Populară de Artă Târgu Jiu, profesorul Cristina Ciolacu de la Palatul Copiilor Târgu Jiu, Laura Manea, creatoarea brandului „Le Charme”, Pompiliu Ciolacu, meșter iconar și director al CJCPCT Gorj, Corina Perianu de la Muzeul de Artă București, artistul fotograf Teodor Dădălău, prozatorul Dorin Brozbă, dar și Maria Mincea, Viorica Vîlceanu, Aurica Țicleanu, Elena Mărgineanu și Reolina Purea din Țicleni, adevărate maestre ale artei cusutului tradițional și Elena Porojnicu, creatoare de bijuterii, din Țicleni.

„Ediția a treia a taberei de creație GorjFest a adunat la un loc și mai mulți copii și tineri talentați, dar și meșteri cărora le mulțumim și pe care îi vom aștepta an de an. Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături”, a precizat preotul paroh Dragomir Țicleanu.

La manifestare au fost prezenți subprefectul Mihai Istrate și primarul din Țicleni, Radu Constantin.

„Am avut plăcerea să iau parte la câteva ateliere. A fost o experiență uimitoare să văd cum această inițiativă a reușit să aducă laolaltă tineri talentați și meșteri experimentați și să îmbogățească viața comunității într-un mod atât de semnificativ. Aș dori să îndemn toate comunitățile din Gorj să încerce să implementeze și să susțină inițiative similare. Aceste evenimente nu doar că dezvoltă abilitățile creative ale copiilor noștri, dar și întăresc legăturile dintre generații, păstrând în același timp tradițiile și obiceiurile noastre vii”, a precizat subprefectul Mihai Istrate, pentru paginaolteniei.ro.

În ultimii ani, la biserica din Țicleni, micuții au fost implicați în diverse activități – confecționare mărțișoare, pictură, împodobire brad, plantări de flori și pomi fructiferi. Un atelier de creație, gândit pentru a promova arta cusutului tradițional, și-a deschis porțile aici chiar la începutul anului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here