Un fundaș elvețian la FC U Craiova

643

Fundaşul central elveţian Leo Lacroix a semnat un contract valabil până în vara anului 2024, cu opţiune de prelungire pentru încă un sezon, a anunţat, luni seara, clubul de fotbal FC U Craiova, pe pagina sa de Facebook.

Născut în Laussane, Lacroix măsoară 1.97 m și este unul dintre cei mai înalți jucători din lotul Craiovei. A evoluat la echipe importante din Europa, cum ar fi: Sion, Saint-Éttiene, Basel sau Hamburg.
Fundașul cu dublă cetățenie, atât elvețiană, cât și braziliană, a evoluat în ultimele două sezoane în Australia, pentru Western United, unde a înregistrat 51 prezențe și a marcat de 3 ori.
În vârstă de 31 ani, Lacroix a bifat, alături de Basel, 2 prezențe în Champions League și 10 prezențe în Europa League, cu Sion și Saint-Éttiene.
La finalul anului 2018, Lacroix a debutat în premieră pentru naționala Elveției, condusă la acel moment de Vladimir Petkovic, într-o partidă de verificare cu Qatar. Totuși, până să fi debutat la naționala mare, acesta bifase prezențe și pentru selecționatele U18, U19 și U21 ale Elveției.
Fundașul central va îmbrăca tricoul cu numărul 4 la Craiova.

FC U Craiova i-a mai achiziţionat pentru noul sezon pe mijlocaşul ofensiv ghanez Moses Abbey, pe fundaşul stânga Andrea Padula, care are dublă cetăţenie, italiană şi română, pe fundaşul dreapta Gabriel Compagnucci, şi el cu dublă cetăţenie, argentiniană şi italiană, dar şi pe fundaşul central Amar Kvakic, care are dublă cetăţenie, bosniacă şi austriacă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here