Sediu nou pentru o primărie din Gorj. Investiție de peste 6 milioane lei

2217

Primăria comunei gorjene Lelești va avea un nou sediu, investiția depășind suma de 6,1 milioane lei fără TVA. Compania Națională de Investiții a scos la licitație lucrările de construire a noului sediu. Acesta va avea un regim de înălțime parter și un etaj. Va fi o clădire nouă, amplasată în satul Lelești, str. Principală.

În comuna Leleşti, în anul 1952, autoritățile locale din acea vreme au decis construirea unei clădiri care să aibă destinație de sediu al Sfatului Popular al Comunei Leleşti, ulterior devenind sediul Primăriei și Consiliului Local Lelești, în incinta căruia exista și o sală de festivități.
Lucrările au fost executate cu voluntari din sat. Fundația este din piatră de râu, iar zidăria a fost făcută din cărămidă produsă şi arsă pe plan local.
„Clădirea fostului sediu de primărie nu mai poate fi utilizată cu destinația mai sus menționată, fiind într-o stare avansată de degradare, uzată fizic și moral, neatractivă și neîncăpătoare, neasigurând condiții optime pentru desfășurarea activităților curente ale autorității locale. Astfel, angajații primăriei au fost nevoiţi să amenajeze un spaţiu într-un fost sediu C.A.P. pentru a putea desfăşura activitatea de lucru cu cetăţenii, deşi acest spaţiu folosit provizoriu ca sediu al Primăriei şi Consiliului local Leleşti este foarte limitat raportat la numărul de angajaţi şi la numărul de cetăţeni care se prezintă zilnic la sediul instituţiei”, potrivit documentației licitației.
Vechiul sediu de primărie va fi demolat, reabilitarea, extinderea și mansardarea acestuia presupunând costuri mult mai mari decât construirea unei noi clădiri.
La parterul primăriei va funcționa Registratura, dar tot aici vor fi amenajate birourile primarului și viceprimarului. Va fi și o sală de festivități de aproape 180 de metri pătrați. La etaj va fi sala de consiliu, biroul secretarului, precum și celelalte compartimente ale primăriei – cadastru, urbanism, contabilitate etc.
Durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni, termenul limită de primire a ofertelor fiind 11 septembrie.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here