Insule ecologice digitalizate la Rovinari

364

Primăria Rovinari demarează proiectul „Dotarea cu insule ecologice digitalizate a orașului”.

Proiectul a fost depus în anul 2022, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență – PNRR și are ca termen de finalizare luna decembrie 2024. Acesta vizează modernizarea sistemului de gestiune a deșeurilor, cu accent pe colectarea selectivă.
Valoarea totală a finanțării nerambursabile depășește 1,5 milioane de lei. În total vor fi achiziționate 22 de insule ecologice digitale.

Insulele ecologice sunt compuse dintr-un ansamblu de containere pentru colectarea separată a deșeurilor: subterane (care necesită lucrări de construcții și montaj) sau supraterane (care nu necesită construcții și montaj); protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat; dotate cu acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate; modul GSM pentru transmisie date; bază de date privind beneficiarii serviciului și interfață de facturare pentru toate UAT-urile beneficiare.
Datele sunt agregate și utilizate într-un sistem digital, instrument principal de monitorizare și raportare. Sunt colectate informații privind volumele și tipurile de deșeuri colectate precum și persoanele care introduc deșeurile în containere.
Fiecare insulă ecologică trebuie să deservească minimum 200 de locuitori/apartamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here