Legea 197/2021| Casa de Pensii Dolj n-are softul bun: ” Mergem peste domnul Budăi, luni!”

5522

Alt motiv pentru a refuza pensionarea minerilor și energeticienilor, la 52 de ani, în baza legii! După doi ani de când Legea 197 a fost promulgată, este constituțională, existând și decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție care întărește prevederile acestei legi, Casa de Pensii Dolj invocă probleme de soft și, prin urmare, nu poate acorda decizii de pensionare. Culmea, de parcă abia ieri casele de pensii au aflat de legea 197!

Vicepreședintele Sindicatului Termo Energia Craiova II, Florin Cimpoieru a primit  răspuns astăzi, de la Casa de Pensii Dolj: ”Surpriză, răspunsul casei de pensii nu este deloc același cu cel de la Gorj, în cazul domnului Dănilă.
Casa de Pensii Dolj nu contestă dreptul la pensionare ci doar faptul că ei folosesc un soft care, deocamdată, din punct de vedere tehnic nu este pus la punct.
De luni voi merge în Justiție!”, a declarat acesta.

Din răspunsul Casei de Pensii Dolj:

,, ….ori toate aceste aspecte, tranșate prin Decizia ICCJ din 13.03.2023 și publicată în MO al României pe data de 02.05.2023, nu pot fi efectuate/respectate dpdv tehnic/informatic, la data formulării prezentului răspuns, având în vedere timpul scurt care a trecut de la data publicării deciziei, timp in care nu au putut fi aduse modificările necesare aplicației informatice”.

Important de precizat este faptul că instituția doljeană i-a ”învederat” lui Florin Cimpoieru faptul că „După clarificarea aspectelor de ordin tehnic vom proceda la stabilirea drepturilor prevăzute în acest act normativ, drepturi care vor fi acordate de la data de la care se cuvin”, a menționat Casa de Pensii Dolj. De asemenea, ”Avand în vedere această stare de fapt și de drept pană la clarificarea aspectelor la care am facut trimitere, la această dată suntem în imposibilitatea emiterii unei decizii în solutionarea cererii dumneavoastră de acordare a pensiei în conformitate cu prevederile Legii nr. 263/2010 a~a cum a fost modificata prin Legea nr. 197/20211n lumina Deciziei nr. 2/2023 pronunțată de Înalta Curte de Casatie și Justitie în dosarul nr. 2648/1 /2022”

Prin urmare, vicepreședintele de sindicat a anunțat: ”Conducerea sindicatului se va sfătui cu salariații, cu membrii sindicatului și, cel mai probabil, luni dimineață, împreună cu protestatarii care au fost astăzi la Casa de Pensii Gorj, vom fi la poarta Ministerului Muncii pentru a-i solicita demisia și intrarea în legalitate pentru că politicul a generat  haos la casele de pensii! ”, a mai spus Florin Cimpoieru.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here