Cum afectează inflația tinerii

1483
Young female and her unemployed husband with many debts doing paperwork together in kitchen, reading notification, informing that they must move out from their apartment because of non-payment

Dacă nu ți-ai pus până acum întrebarea asta, fie nu ești tânăr, fie nu ai început să ai interacțiuni financiare complexe. Adică nu ești responsabil de plata unor facturi, nu ai obligații, credite bancare, rate pentru magazine de electronice, etc. Dar dacă treci sau ai trecut măcar printr-un aspect menționat anterior, cu siguranță ai experimentat frustrări, nervi, energia pentru susținerea regimului de muncă nu mai este la fel și probabil te întrebi ce se întâmplă. Ei bine, inflația își spune cuvântul în toate sectoarele și industriile cunoscute și mai puțin cunoscute, iar astăzi îți vom spune cum ești afectat pentru a putea fi mai bine pregătit pentru eventualele valuri de instabilitate financiară care vor mai apărea.

Cine suferă cel mai mult

Cei care sunt afectați cel mai mult de inflație și considerentele financiare ale acestui fenomen sunt cei care deja aveau probleme evidente cu banii și care încearcă din răsputeri să treacă de la o zi la alta fiind capabili să își plătească datoriile, să achite credite, să cumpere mâncare sau de ce nu, să crească și copii. Dar în timp ce elevii sau studenții care încă trăiesc pe banii părinților și persoanele cu salariu mediu pe economie simt inflația, cei cu salarii minime pe economie o simt din toți rărunchii.

Având salariu minim pe economie, oricum te afli la limita în care nu ai bani pentru foarte multe lucruri și trebuie să calculezi atent fiecare leu. Într-un astfel de context, când inflația forțează prețurile aproape să se dubleze, care este calea de scăpare? Salariile sunt majorate abia la începutul anului în timp, iar când asta se întâmplă, creșterile nu compensează nici pe departe inflația. Tinerii au mai multe tipuri de cheltuieli, iar produsele fac parte din diferite categorii, în timp ce majorările salariale acoperă doar o mică parte.

Le distruge confortul din interiorul locuinței

În momentul în care inflația lovește, confortul poate scădea drastic pentru majoritatea celor care se află în situații dificile financiare. Asta înseamnă că este nevoie să se intervină și trebuiesc efectuate modificări cu privire la sistemele consumatoare din locuință. Centrala ar putea fi înlocuită cu una mult mai eficientă, precum un Vaillant Ecotec Pure Vuw 286/7-2. Dacă centrala împreună cu întreg sistemul de calorifere și țevi sunt prea scumpe, o alternativă foarte bună este un Boiler cu 2 serpentine 200 l care satisface nevoile de apă caldă menajeră, la costuri mult mai mici.

Prețul pentru chirie crește

Cei mai mulți dintre chiriașii din România sunt tineri, iar când prețul chiriei crește, stilul de viață, confortul și echilibrul financiar este și el dat peste cap. Prin urmare, studenții și persoanele cu vârsta de până în 30 de ani primesc în această perioadă vești de la proprietarii de apartamente pentru a se pregăti cu privire la creșterea taxei de chirie. În același timp cu prețul chiriei cresc și prețurile pentru gaze, electricitate sau apă menajeră. Ceea ce este și mai tragic este că toate acestea acumulate pot destabiliza o familie de doi tineri la început de carieră.

Concluzie

După aceste 3 considerente, nu putem încheia direct printr-un sfat adresat direct celor tineri. Aveți mare grijă în perioadele de criză la modul în care gestionați resursele financiare și deciziile pe care le luați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here