Profesorii decid dacă vor închide anul școlar mai devreme. Este posibilă o grevă generală

1942

După 5 proteste şi marșuri fără rezultate, astăzi, profesorii anunță ce se întâmplă cu anul școlar. Aproape 80% dintre cadrele didactice sunt de acord cu greva generală, anunță Antena 3 pe surse. Însă trebuie să se respecte toți pașii legali, astfel că vor intra mai întâi în grevă de avertisment şi, ulterior, în grevă generală. 

“Angajații din educație intră în grevă generală!” este titlul unui comunicat al celor trei mari sindicate din învățământ, prin care acestea au anunțat, luni, o conferință de presă comună. În cadrul acesteia urmează să fie anunțate “rezultatele Referendumului privind declanșarea grevei generale în învățământ, precum și implicațiile acesteia pentru procesul educațional”, scrie Edupedu.ro.

Conferința va începe la ora 11.00, iar invitația a fost transmisă de reprezentanții celor trei sindicate: Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater”.

Anunțul vine după ce, în urma protestului amplu al angajaților din educație, desfășurat în data de 10 mai, cea mai mare astfel de demonstrație din ultimul deceniu. Liderul FSLI Simion Hăncescu declara, pentru edupedu.ro, că “peste 14.000 de persoane au fost în stradă, conform cifrelor date de jandarmerie”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here