Legea separării copilului de familie – Violențe la Parlament

1391
Scandal pe holurile Parlamentului! Fostul premier Ludovic Orban a fost întrerupt, în timp ce făcea declarații despre incidentul cu manifestanții AUR, de către deputatul Dan Tanasă. Acesta l-a acuzat pe fostul premier că minte și că oamenii sunt frustrați.

„Trebuie să-i înțelegeți, că sunt frustrați oamenii. (…) O regulă de bun simț este să nu mințiți. Nu ați fost agresat, oamenii sunt frustrați”, i-a spus Dan Tanasă fostului premier.„Comportamentul acestui deputat indică lipsa de educație, lipsa de civilizație, lipsa de respect față de democrație. (…) Există filmări, există jandarmi care au asistat și care au trebuit să intervină”, a fost reacția lui Ludovic Orban.

Fostul premier Ludovic Orban a declarat, miercuri, că a fost agresat și scuipat de manifestanți ai AUR. Ludovic Orban nu a putut intra pe la Camera Deputaților, din cauza măsurilor de securitate luate ca urmare a faptului că un reprezentat AUR a fost găsit cu gloanțe letale asupra lui.

În timp ce se deplasa către intrarea de la Senat, Ludovic Orban susține că a fost agresat de către protestatarii AUR. Deputatul AUR, Antonio Andrușeac, a intervenit și a încercat să-i oprească pe activiștii AUR să îl lovească pe Orban.

În haosul creat, inclusiv Andrușeac a primit câteva lovituri din partea protestatarilor de la AUR.

”Pur și simplu am fost agresat fără niciun fel de motiv când mă deplasam. Această agresiune a fost produsă de oameni din AUR care au fost asmuțiți împotriva mea. În aceea mulțime sunt și parlamentari au AUR, dar și lideri de organizații care îndeamnă oamenii cum să acționeze. Există o excepție notabil, deputatul AUR, Antonio Andrusceac a încercat să-i convingă să nu intervină împotriva mea. În haosul ăla a încasat și el câteva”, a spus Orban. (Stiri pe surse.ro)

Protestatarii AUR au venit la Parlament, alături de parlamentarii formațiunii politice pentru a demonstra față de legea prevenirii separării copilului de familie. De cealaltă parte, jandarmii au încercat să le explice că nu au autorizație de protest.

A fost momentul când lucrurile au degenerat. Protestatarii AUR au devenit agresivi și au început să se bată cu jandarmii. Aceștia au reținut mai multe persoane și le-au urcat în dube.

În conflict au fost implicați inclusiv parlamentari ai AUR.

Deputatul Ludovic Orban a fost agresat de către protestatarii AUR.„În curtea obiectivului, are loc o manifestație de protest formată din invitați și membri ai unei formațiuni politice. În același timp, în exteriorul curții, se desfășoară o adunare publică nedeclarată, formată din alți membri ai aceleiași formațiuni politice, precum și simpatizanți ai acesteia. Manifestanților aflați atât in interiorul curții Palatului Parlamentului, cât si în exterior, li s-a adus la cunoștință că activitatea desfășurată nu îndeplinește condițiile legale, însă aceștia și-au asumat răspunderea pentru acest lucru, refuzând să părăsească obiectivul”, transmite Jandarmeria. (Jurnalul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here