Prăbușirea CEO, în mai puțin de doi ani! Manu Tomescu: Nu trebuie să-i lăsăm!

2793

Așa cum am anunțat în martie, prăbușirera CEO se va întâmpla în mai puțin de doi ani.

ȘOC! CEO s-ar putea închide COMPLET în mai puțin de doi ani!

După publicarea de astăzi a planului de restructurare, de către administrația CEO, au curs și reacțiile minerilor și energeticienilor. Partea și mai urâtă este că această companie de stat, care nu va mai produce nimic după 2025 – iar asta va aduce sărăcia pentru 82.000 de familii, cade cu sprijinul liderilor celor mai mari sindicate din CEO, aflați în slujba ministrului Energiei și a Guvernului condus de Nicolae Ciucă, la care se adaugă lașitatea, prostia, lăcomia și reaua credință a celorlalți politicieni.

”2025 va fi ultimul an in care se va mai produce energie din cărbune în termocentralele Complexul Energetic Oltenia
Anii ’90 revin în Gorj în 2026, cine ar fi crezut o asemenea prăbușire””, a scris unul dintre membrii paginilor de socializare administrate de mineri și energeticieni.

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari: ”Acum cred că este clar pentru toată lumea de ce ne-am luptat cu atâta înverșunare pentru recunoașterea condițiilor de muncă prin Legea nr.197/2021! Pentru că dacă astăzi nu am fi avut această lege, din Complexul Energetic Oltenia ar fi fost disponibilizați/concediați mii de oameni, exact ca la Termocentrala Mintia și celelalte termocentrale din țară care au fost închise și în care oamenii au rămas șomeri, fără grupe de muncă plătite de angajator, și fără condiții de pensionare până la vârste de peste 60 de ani!
Acum Legea nr.197/2021 este privită de toată lumea, în frunte cu politicienii, ca pe un colac de salvare, ca pe o protecție socială, deși am fost foarte puțini cei care am crezut și ne-am luptat cu adevărat, până la capăt, pentru recunoașterea acestui drept ce ni se cuvine!
Sper ca măcar acum șefii sindicatelor și federațiilor din C.E.Oltenia să organizeze proteste de amploare împotriva acestui program de închidere a grupurilor energetice pe cărbune, pentru că asta nu înseamnă altceva decât sărăcie, prin pierderea a mii de locuri de muncă din acest județ și din întreaga regiune a Olteniei!
Nu trebuie să-i lăsăm să ne închidă locurile de muncă! Nu trebuie să-i mai lăsăm să închidă grupuri energetice pe cărbune și cariere miniere, până nu pun alte capacități de producție în locul acestora, așa cum au promis!”

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here