Vreme capricioasă, vin ploile

1123
Trecatorii se protejeaza de ploaie sub umbrele, marti 24 octombrie 2017, in centrul Bucurestiului. ANM a emis inca de duminica avertizare cod portocaliu de ploi abundente si vant pentru judetele din sud, inclusiv in Bucuresti. MARIAN ILIE / MEDIAFAX FOTO

Vremea se schimbă începând chiar din această seară, iar de luni, asistăm la scăderi drastice în termometre. Spre seară, apar norii și ploile în averse, mai ales în jumătatea sudică a țării. Sunt prognozate astăzi ploi în Carpații Meridionali și de Curbură, dar și în zonele submontane ale acestora. Vorbim însă de temperaturi apropiate de normalul perioadei. Deja s-a atins maxima prognozată de meteorologi. Se înregistrează 19°C în localitatea Rădeană Gura Hond. Cel mai răcoare este la Mahmudia. Acolo termometrele arată doar 9°C.

De mâine, temperaturile sunt într-o ușoară creștere, maxime de până la 20-21°C, iar săptămâna viitoare că un val de aer rece va traversa din nou zona țării noastre. Așa că temperaturile vor mai scădea cu câteva grade, mai ales în regiunile extracarpatice, unde astăzi așteptăm ploi, e drept, după-amiază și spre seară ploi mai însemnate cantitativ.

 

De săptămâna viitoare încolo încep în regiunile din vestul și nord-vestul țării și vor fi în extindere către mijlocul săptămânii viitoare, în mai toate regiunile.

Astăzi, temperaturi apropiate de normalul perioadei 19° Baia Mare, Oradea, Timișoara, cam 13° la Brașov și 15° la Sibiu. Cu ploaie în zona Transilvaniei în această după-amiază, prin sub temperaturi de 17-18° în Capitală, o maximă de 18°C se înregistrează în acest moment 18° iată că și în București s-a atins maxima.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here