Gorjenii, interesaţi să devină tehnicieni de turbine eoliene

1110

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a aprobat, la finalul anului trecut, înregistrarea a trei noi ocupaţii care se referă la energia eoliană: tehnician instalare turbine eoliene, tehnician mentenanţă turbine eoliene şi tehnician inspecţii şi reparaţii pale de turbine eoliene.
Introducerea acestor noi meserii a avut loc la propunerea RenewAcad – Academia de Consiliere şi Pregătire Profesională pentru Surse Regenerabile de Energie.
În acest moment, RenewAcad are două centre de pregătire, în Constanţa şi Petroşani, şi se pregătește să deschidă un al treilea centru.
„Din statistici reiese faptul că primele cinci judeţe unde s-a arătat un interes major către specializarea în domeniile energiilor regenerabile sunt: Hunedoara, Gorj, Caraș-Severin, Tulcea şi Constanța. Astfel, ca şi rezultat intermediar al proiectului care se va finaliza în septembrie 2023, putem spune ca avem peste 2.400 de persoane înscrise, din care 400 pe lista de aşteptare suplimentară, înscrişi care au participat deja la partea de orientare şi consiliere in carieră 700 din maxim 700 finanţaţi prin proiect, 580 de persoane care au finalizat deja cursurile de specializare din maxim 700 finanţaţi prin proiect. Totuși, peste 140 de participanți și-au găsit noi
locuri de muncă în industria regenerabilă in baza cursurilor absolvite și au obținut beneficii salariale suplimentare”, potrivit RenewAcad.
Salariile pornesc de la 4.000 de lei net pe lună.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here