Despăgubiri pentru un fost parlamentar de Gorj. Banii vor fi donați

2765

Fostul deputat de Gorj Victor Ponta vrea să doneze 10.000 de euro unor copii orfani, după ce a câștigat procesul cu fostul său coleg de partid, Marian Vanghelie.
Fostul premier l-a dat în judecată pe Vanghelie după ce acesta din urmă a declarat într-o emisiune tv că, pe vremea când lucra la Guvern, Ponta ar fi luat bani de la afacerişti.
Iniţial, Tribunalul Bucureşti stabilise ca Vanghelie să achite 80.000 de euro, însă magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au admis apelul fostului primar şi au micşorat suma. Sentința nu este însă definitivă.
Ponta a spus că va dona acești bani.
„10 la copii – 70 la Vanghelie. Să vă explic: am primit de la Tribunalul Bucureşti, în 2021, o decizie prin care Marian Vanghelie trebuia să plătească 80.000 euro despăgubiri pentru minciunile spuse despre mine. Am anunţat imediat că voi dona toţi banii primiţi către o fundaţie care îi ajută pe copiii fără părinţi. Dar Vanghelie a făcut apel şi judecătorul de la Curtea de Apel s-a înduioşat de «săracul» fost primar şi a zis că 80.000 e prea mult, a redus la 10.000. Sper că voi încasa acei bani şi imediat îi voi dona, publicând actul prin care am transmis banii. Sincer, eu mă gândeam că mai tare le foloseau copiilor orfani (cum a decis judecătorul de la Tribunal) decât lui Marian Vanghelie. Dar, ce să facem? Respectăm deciziile”, a fost reacţia lui Victor Ponta.
Procesul a început în ianuarie 2020.
I.I.