Proiect pentru ștergerea datoriilor UM Sadu

1549

Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat că zece companii de apărare din România vor avea datoriile șterse, una dintre ele fiind Uzina Mecanică Sadu. Impactul bugetar este de peste 100 milioane de lei.
Este vorba despre companiile din producția sau comerțul cu armament, muniții și material de război.
Noul proiect de ordin aduce noi formulare de completat, acestea fiind cererea de anulare a obligațiilor fiscale și bugetare, certificatul de atestare fiscală și decizia de anulare a obligațiilor fiscale sau bugetare datorate operatorilor economici din industria națională de apărare.
Actul se referă la datoriile până la 31 martie 2022.
Motivul principal pentru care se ia această decizie este legat de întărirea capacității de apărare a României prin luarea unor măsuri urgențe de redresare economico-financiară a operatorilor economici de interes strategic, astfel încât Forțele Sistemului Național de Apărare să poată fi pregătite pentru protejarea intereselor esențiale și siguranței statului român, precum și pentru a-și onora obligațiile asumate în calitate de stat membru UE și NATO.
Cele 10 companii care vor avea datoriile șterse sunt: Societatea Uzina Mecanică București S.A, Societatea Uzina Mecanică Plopeni, Societatea Uzina Automecanică Moreni, Societatea Metrom S.A, Societatea Tohan S.A, Societatea Fabrica de Pulberi Făgăraș, Societatea Pirochim Victoria, Societatea Uzina Mecanică Sadu (Gorj), Societatea Carfil, Societatea Fabrica de Arme Cugir.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here