Virgil Popescu, încă o întâlnire cu inventatorul Iuliean Horneț și cu oameni din Gorj, fără un rezultat concret

1252

Ministrul Energiei, Virgil Popescu s-a întâlnit miercuri, 24 august 2022, cu reprezentanți ai partenerilor sociali, preocupați de situația economică și socială a comunităților din Bazinul Carbonifer al Olteniei, a anunțat Confederația Sindicală Națională ”Meridian”.
Confederația comunică faptul că a fost evaluat, împreună cu inventatorul Iuliean Horneț, potențialul tehnologiei românești ECO Hornet, de a contribui la consolidarea securității energetice în România și de a crea noi oportunități de dezvoltare durabilă în regiunile miniere carbonifere.
”Ministrul Energiei și primarul Municipiului Motru, Costel-Cosmin Morega susțin implementarea unui proiect pilot #EcoHornet în această localitate minieră, pentru a testa această tehnologie și pentru ca rezultatele obținute să fie validate de instituțiile publice relevante. Soluțiile tehnologice ale inventatorului Iuliean Horneț sunt relevante atât pentru domeniul energetic, cât și pentru alte domenii de activitate cum ar fi industria chimică sau agricultura. Rolul important al bioeconomiei este recunoscut în Uniunea Europeană, iar din această perspectivă țara noastră are un potențial imens, atât în plan tehnologic, cât și prin prisma cantităților importante de biomasă disponibile pentru a fi procesate.
În cadrul acestei întâlniri, președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, domnul Nicu Bunoaica a solicitat sprijinul ministrului economiei pentru rezolvarea unor probleme care afectează salariații de la CET Govora – unitate care are două cariere pentru extracția cărbunelui: Berbești și Alunu.
Confederația Sindicală Națională MERIDIAN și Federația Națională a Muncii susțin inițiativele de regenerare industrială și urbană în comunitățile miniere carbonifere din Valea Jiului și din Oltenia, militând în același timp pentru îmbunătățirea condițiilor de viață și de muncă ale lucrătorilor din aceste regiuni mult încercate ale României”, a mai transmis Confederația ”Meridian”.
M.C.H.

1 COMENTARIU

  1. Oare ” liderii ” ăștia de sindicat chiar nu văd că acest ins își bate joc de ei, îi duce cu zăhărelul și mai bifează o „runda de negocieri „. Specimenul își vede de manevrele lui și mimează consultări cu sindicatele. Poate chiar acești așa zisi lideri de sindicat sunt pe mâna cu acest ins.Un lucru este cert, perdanți in timp sunt gorjenii cu toții. Dispariția mineritului și a termocentralelor este falimentul judetului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here