Daniel Burlan (CEO): Oprirea carierei Roșia a adus pagube consistente. Ne vom îndrepta împotriva celor de la Bankwatch!

3625

-”Bankwatch vizează și carierele Roșuța și Peșteana Nord”

Magistrații de la Curtea de Apel București au decis, ieri, că suspendarea acordului de mediu pentru Cariera Roșia nu este întemeiată. Soluție definitivă: “Admite recursurile, casează Încheierea din data de 17.06.2022, şi, rejudecând, respinge ca nefondată cererea de suspendare a executării deciziei de încadrare nr. 11742/09.01.2020 şi a acordului de mediu nr. 8/2020. Definitivă”, este decizia judecătorilor.
Dacă situația ar fi rămas aceeași, în sensul menținerii suspendării acordului de mediu, cărbunele de la Roșia nu ar mai fi putut fi exploatat și, prin urmare, Termocentrala Rovinari își închidea un grup. Președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, a declarat că oprirea carierei Roșia a adus pagube consistente Complexului Energetic Oltenia, tehnice, financiare și materiale: Oprirea carierei a însemnat diminuarea producției cu 25%. Vom încerca să recuperăm pierderile în perioada următoare. Vom face o evaluare a pagubelor, transformând cărbunele în energie și ținând cont de prețurile care erau în piață. Am dat dispoziție să fie analizate variantele în care ne vom îndrepta împotriva Bankwatch, fiindcă a trebuit să adaptăm tehnologia condițiilor impuse de oprirea excavatoarelor, și asta a costat…Ne vom îndrepta împotriva Bankwatch fiindcă acțiunile celor de la Bankwatch continuă de ani de zile, sunt constante. Din acet motiv trebuie să avem și noi contraacțiuni. Suntem în process și pentru carierele Roșiuța și Peșteana Nord pe care vor să le închidă”, a mai spus Daniel Burlan.
În privința unei modificări a planului de restructurare a CEO, președintele Directoratului CEO a mai spus: ”Suntem în discuții cu cei de la Ministerul Energiei pentru a vorbi la Comisia Europeană despre decalarea unor termene de închidere a unor capacități, fiindcă în actualul context e nevoie de unele modificări”.
M.C.H.

1 COMENTARIU

  1. Mai bine împotriva juristilor din CEO. Incompetenta acestora este cunoscuta prin pierderea a peste 90% din procese. Avem o armata de juriști la CEO, care taie frunze la câini și nu au nici un fel de răspundere la pierderea unui proces. Trece luna întra salariul. Am ajuns ca TESA sa depășească numărul celor din producție. Un paradox, ce numai la o societate falimentara si prost manageriata, poți găsi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here