El este târgujianul care a tâlhărit fiul unui polițist din Timișoara! Judecătorii au decis să stea încă 30 de zile după gratii

12401

Un tânăr din Târgu-Jiu a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru tâlhărie, după ce l-a deposedat de borsetă pe un adolescent de 17 ani, în Timişoara, minorul fiind fiul unui poliţist de la Brigada de Operaţiuni Speciale (BOS), tatăl reuşind să-l imobilizeze. Bărbatul este Rareș Modoran din Târgu-Jiu, stabilit la Timișoara, făptașul ajungând după gratii, inițial pentru 24 de ore, acum pentru încă 30 de zile. Acesta a cerut control judiciar, dar o instanță a Judecătoriei Timișoara au respins cererea.

,,Aflat în timpul liber, un poliţist din cadrul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Timişoara a imobilizat un bărbat de 26 de ani, care îi sustrăsese borseta fiului său de 17 ani”, a anunţat, sâmbătă, Biroul de presă al Poliţiei Timiş.
Vineri seara, înainte de Paște, pe strada Nouă din municipiu, un bărbat a deposedat prin violenţă un minor de 17 ani de borseta pe care o avea asupra sa. Minorul a apelat la tatăl său care se afla în apropiere şi i-a indicat direcţia în care s-a îndreptat acesta. La scurt timp, pe strada Ion Neculce din municipiu, poliţistul din cadrul BOS Timişoara a reuşit imobilizarea acestuia şi l-a predat poliţiştilor timişoreni.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Timişoara l-au identificat pe cel bănuit de comiterea faptei, fiind vorba de un bărbat de 26 de ani, din Târgu-Jiu.
În urma probatoriului administrat, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore pentru tâlhărie, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Timiş.
Prezentat instantei de fond, judecătorii decid că târgujianul să mai rămână 30 de zile după gratii astfel: ,,în temeiul dispoziţiilor art. 224 CPP, art. 223 alin. 2 CPP, raportat la art. 202 alin. 1 – 3 şi alin. 4 lit. e) CPP şi art. 226 Cpp, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara cu privire la inculpatul MODORAN RAREȘ ȘTEFAN, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, faptă prev. de art. 233 C.p. Dispune arestarea preventivă a inculpatului MODORAN RAREȘ ȘTEFAN, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23.04.2022 până la data de 22.05.2022, inclusiv. Respinge solicitarea inculpatului, personal şi prin apărător din oficiu, de luare a măsurii preventive a controlului judiciar, ca neîntemeiată. În temeiul art. 272 alin. 2 C. proc. pen. dispune virarea din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Timiş a sumei de 626 lei, reprezentând onorariul avocatului din oficiu. În baza art. 275 alin. 3 CPP, cheltuielile legate de soluţionarea prezentei cereri rămân în sarcina statului”. Sentința nu a fost definitivă iar tânărul a contestat-o.

Un cuțit și o biblie!
După ce tâlharul a fost imobilizat, potrivit presei timișorene, asupra lui a fost găsit un cuțit în buzunar, iar în borseta pe care o avea asupra sa o Biblie. A susținut că l-a atacat pe adolescent crezând că are droguri în geantă. Agresorul a fost dus pentru audieri la secția 5, fiind identificat ca Rareș Modiran din Târgu-Jiu, având la activ mai multe fapte cu violență.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here