VIDEO: Rețeta săptămânii – Bucătăria lui Fabi: Supă cremă din Avocado

1299

Lista de cumpărături pentru 4 persoane:
* 6-7 fire de pătrunjel
* 3 Avocado
* 2 căței de usturoi
* 2 cm ghimbir
* 2 Linguri ulei de măsline
* 1 ceapă
* 1 linguriță de boia dulce
* 1/2 lămâie
* Sare, piper, chili după gust
Pentru servire
* 4 felii de pâine din secară
* Cremă din brânză de vacă cu chili (este opțional)
* Cubulețe din avocado
* Pătrunjel tocat mărunt
Mod de preparare:
Tăiem pâinea în felii subțiri, eu am folosit un corn din secară. Luăm feliile subțiri și le așezăm într-o tavă peste hârtia de gătit.
Le dăm la cuptor pentru 12 minute, la 170 de grade. În așa fel, o să avem chipsuri din pâine de secară pentru a servi supa cremă.
Curățăm ceapa, usturoiul, ghimbirul, apoi le tăiem în cubulețe mici. Într-o cratiță adăugăm uleiul de măsline și încălzim la temperatura medie. Adăugăm cubulețele de ceapă și o călim două minute. Apoi adăugăm usturoiul, ghimbirul, amestecăm și călim mai departe pentru câteva minute. Turnăm aproximativ 1000 ml de supă clară de legume, puțină sare, piper, boia dulce, zeamă de lămâie și lăsăm totul să fiarbă pentru 15 minute la foc mediu. Între timp, tăiem fructul de avocado cu un cuțit pe lungime în două jumătăți. Scoatem sâmburele cu grijă, iar cu o lingura scobim fructul de avocado și îl punem într-un bol.
Tocăm avocado în cubulețe de 2 cm, câteva cubulețe le păstrăm pentru ornament. Adăugăm cubulețele de avocado peste supa care a fiert la foc mediu 15 minute și fierbem în continuare pentru 2 minute. Mixăm totul într-o compoziție omogenă, mai adăugăm supă clară de legume, eventual sare, piper după gust și mixăm mai departe până când am obținut o supă cremoasă. Turnăm supă cremă într-o farfurie adâncă, adăugăm 2 cubulețe de avocado, o felie de cips din secară, tocăm pătrunjelul mărunt și adăugăm peste supă.
Cine dorește poate să facă din crema de brânză o gulușcă sau găluște, după care se tăvălesc prin câțiva fulgi de chili și se adaugă la supa cremă.
Poftă bună!
Puteți urmări rețeta și pe YouTube, pe Fabi’s Kitchen. Dacă doriți, puteți să vă abonați GRATUIT!!!

Cititorii care vor să îi adreseze întrebări lui Seifried Alin Fabian, o pot face la următoarea adresă de e_mail: alinfabian62@gmail.com. Fabian este gorjeanul originar din Peștișani care promovează România, prin video-urile făcute în natură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here