Elev la volan. A lăsat mașina în șanț și a fugit în pădure

1185

Un elev din orașul Rovinari a fost condamnat la măsura educativă a supravegherii, pe o perioadă de 4 luni, după ce a luat mașina tatălui său și a plecat la o plimbare, în toiul nopții, alături de doi prieteni. Spre dimineață, când a vrut să revină acasă, adolescentul a dat nas în nas cu poliția. S-a speriat și a fugit, ascunzându-se în pădure. Sentința instanței nu este definitivă.

„În data de 22 spre 23.03.2020, în intervalul orar 23:30-04:00, inculpatul minor a condus autovehiculul marca Volkswagen Golf, pe raza localităților Negomir, Fărcășești, Rovinari, Bâlteni, fără a poseda permis de conducere”, potrivit anchetatorilor.
După o scurtă plimbare prin împrejurimi, băiatul a văzut în oraș un echipaj de poliție, așa că și-a văzut liniștit de drum, oprindu-se după circa 10 kilometri, în apropierea gării CFR Vlăduleni.
Spre dimineață, în jurul orei 04:00, cei trei amici au decis să revină acasă. Pe drumul județean 674, au observat din nou autospeciala echipajului de poliție, care a procedat la efectuarea semnalelor de oprire. Speriat, minorul a gonit spre localitatea Negomir, cu poliția pe urmele sale.
Pentru că nu a adaptat viteza la condițiile de drum, într-o curbă la stânga, tânărul a pierdut controlul autovehiculului, acesta derapând și intrând cu partea dreaptă spate în șanț. Cei trei puștani au ieșit rapid din mașină și au fugit în pădure, pentru a nu fi prinși de poliție.
Între timp, tatăl minorului anunțase la poliție dispariția mașinii.
În fața instanței, liceanul a recunoscut fapta pentru care a fost trimis în judecată. Judecătoria Târgu Jiu a dispus aplicarea unei măsurii educative neprivative de libertate, respectiv măsura supravegherii. „Cu privire la inculpatul (…), instanta retine că acesta se afla la primul conflict cu legea penală, implicarea în săvârșirea de infracțiuni datorându-se incapacității de înţelegere a gravității conduitei sale‘, a motivat Judecătoria Târgu Jiu.
Tânărul va trebui să urmeze un curs de formare profesională și să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta, pe durata executării măsurii educative neprivative de libertate.
Sentința nu este definitivă.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here