Și-a bătut nevasta și a pus foc mașinii. Condamnat pentru violență în familie și distrugere

3068

Sentință definitivă pentru un bărbat de 48 de ani din comuna Crușeț. Gorjeanul va trebui să achite o amendă penală de 6.000 de lei, pentru că și-a agresat soția, fiind condamnat inclusiv la 1 an și 4 luni de închisoare pentru distrugere. Pedeapsa a fost suspendată pe un termen de supraveghere de 2 ani, timp în care bărbatul va trebui să lucreze două luni în folosul comunității, neplătit.

Sentința a fost pronunțată săptămâna trecută, dar faptele de care este acuzat bărbatul s-au petrecut în vara anului 2020. În dimineața zilei de 22 august, bărbatul s-a certat cu soția și a izgonit-o din casă. Femeia a fost lovită cu palmele și pumnii, plecând la locuința mamei sale, împreună cu fiul cel mic, de 3 luni. Spre seară, pe fondul consumului de alcool, bărbatul a incendiat autoturismul Opel Astra, pe care îl folosea fiul cel mare pentru a ajunge la serviciu, în Craiova.
Un vecin care a văzut mașina în flăcări a alertat autoritățile. O echipă de polițiști de la Târgu-Cărbunești a efectuat cercetarea la fața locului. La nici 5-6 metri de mașină a fost găsit un bidon de cinci litri, topit parțial, în care se afla o cantitate de benzină.
Soția bărbatului, proprietara mașinii, a recunoscut că în recipientul din plastic cumpărase anterior benzină împreună cu socrul său, pentru a o folosi la o motocositoare.
Fiind audiat în cursul urmăririi penale, bărbatul a recunoscut faptele. A declarat că a lovit-o pe soţia sa pe fondul unui conflict spontan. Ulterior, în cursul serii, după ce a consumat o cantitate mare de alcool, s-a supărat că fiul său a refuzat să îl ducă cu maşina la un bar din localitate, motiv pentru care a venit acasă, a luat un bidon cu benzină, a aruncat combustibilul pe capota autoturismului şi a aprins lichidul inflamabil cu o brichetă. Maşina a ars în totalitate, bărbatul suferind şi el arsuri pe mâini şi pe piciorul stâng din cauza flăcărilor puternice.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here