Zeci de angajări temporare în pandemie. Ce se va întâmpla cu salariații din Spitalul Județean

1800

Personalul medical angajat temporar în pandemie trebuie să susțină un examen pentru a putea semna un contract pe o perioadă nedeterminată. Actul normativ care prevede acest lucru a fost adoptat recent de Camera Deputaților, care este for decizional. Și la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu s-au făcut zeci de astfel de angajări.

Personalul care poate beneficia de această prevedere a activat, în starea de alertă, în unităţile sanitare cu paturi, servicii de ambulanţă şi direcţii de sănătate publică.
86 de persoane a angajat Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu în perioada stării de urgență și alertă. Vorbim de medici specialiști, asistenți medicali infirmieri, îngrijitoare, brancardieri, șoferi autosanitare pe structurile de COVID. Este vorba, de exemplu, despre 44 asistenți medicali, 21 infirmieri și 12 brancardieri. Prin acele structuri de ATI-COVID și zone tampon, Spitalul Județean și-a mărit capacitatea și avea nevoie de personal.
„Acești oameni au căpătat experiență în această perioadă, s-au expus unor riscuri și au muncit intens. Noi așteptăm această lege. Contractele dumnealor expirau la 30 de zile de la încetarea stării de alertă, dar noua lege prevede 90 de zile de la expirarea stării de alertă. În aceste 90 de zile vor trebui organizate examenele. Avem nevoie de acești angajați. (…)”, a spus managerul SJU Târgu-Jiu, Dumitru Vienescu, la Radio Târgu-Jiu.
Instituţiile care au salariaţi angajaţi fără concurs în perioada stării de alertă pot organiza examen pe post, în vederea ocupării posturilor de către respectivii salariaţi pe o perioadă nedeterminată. Examenul se organizează anterior încetării contractului de muncă pe perioadă determinată. Angajaţii vizaţi de această lege sunt cei din sistemul sanitar, structurile MAI şi sistemul de asistenţă socială.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here