Drum sătesc reparat cu ajutorul voluntarilor

1184

Un drum sătesc din comuna gorjeană Bumbești-Pițic a fost balastat cu ajutorul voluntarilor. Drumul de la Jitaru spre Șuvar nu a mai fost reparat din anul 2016.

„Acestei acțiuni, coordonate de viceprimarul Florin Martescu, s-a alăturat un grup de voluntari care au venit cu utilajele proprii, tractoare cu remorci. Este vorba despre consilierul local Reluș Vâțulete, Nioață Costea, Golu Ionuț, Lăcătușu Culaie și Torop Adi. Au transportat și basculat pe acest drum aproximativ câte 6-7 remorci de fiecare, cu piatră spartă încărcată cu buldoexcavatorul primăriei din grămada depozitată în marginea drumului. Administrația publică locală apreciază inițiativa și implicarea acestor voluntari într-o astfel de acțiune, pentru a da o mână de ajutor comunității și le mulțumește pentru solidaritatea cetățenească”, a anunțat primăria.

Noi balastări
Drumul nu mai fusese balastat din anul 2016 și necesita lucrări de reparație. „Aceste lucrări vor continua și pe alte drumuri și ulițe deteriorate, pentru a fi aduse într-o stare bună și să poată fi circulabile atunci când va începe campania agricolă de primăvară”, a precizat Primăria Bumbești-Pițic. Sătenii au apreciat efortul voluntarilor. „Îmi place foarte mult. Cred că acesta este spiritul care poate ridica nivelul comunei noastre. Fac și o propunere: să se analizeze dacă materialele de construcție rezultate din demolări (cărămidă spartă, țigle sparte, mortar nisipos, ciment spart etc.) ar putea fi folosite pentru repararea unor drumuri înnoroiate. Acum aceste materiale sunt aruncate în cele mai nepotrivite locuri. Până atunci, felicitări voluntarilor și, desigur, administrației locale”, a precizat unul dintre localnici.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here