Rugăciune către cei 33 de Mucenici din Melitina! – ,,Îți mulțumesc, Doamne Iisuse Hristoase, Mântuitorul nostru, că ai făcut aceasta pentru mine și te rog să mă ghidezi în continuare toată viața aceasta”!

1269

Sfinții 33 de Mucenici din Melitina s-au nevoit pe vremea împăraților Diocletian și Maximian, iar Sfântul Mucenic Ieron, unul dintre aceștia, s-a născut în Tyana Capadociei, într-o familie creștină. Acest Ieron era puternic la trup și viteaz, dar bun și blând la suflet. Fiind plugar, slujitorii idolești l-au găsit la ogor, dar, vrând să-l prindă ca niște tâlhari, n-au putut, că plugarul, scoțând fierul plugului, și-a făcut din grindeiul plugului său armă; pornindu-se asupra lor, i-a gonit pe toți, scăpând ei cu sudori și cu sânge. Refuzând să intre în serviciul militar și alungându-i pe cei trimiși să îl recruteze, deoarece nu voia să-și părăsească mama, care era oarbă, și pentru că nu dorea să aducă jertfe idolilor, precum li se impunea militarilor, acesta a fost arestat împreună cu alți creștini care au fost osândiți la cazne grele, întinși pe pământ și bătuți cu vine de bou. Toți au mărturisit până la sânge credința lor în Hristos, afară de unul, Victor, rudă a lui Ieron, care s-a lepădat de Hristos. Vă prezint numele numele celor care împreună cu Ieron au primit moarte mucenicească la anul 298: Isihie, Nicandru, Athanasie, Mamas, Varahia, Callinic, Theoghen, Nikon, Longhin, Theodor, Valerius, Xanthius, Theodul, Callimah, Eugen, Theodoh, Ostrichius, Epifanie, Maximian, Duchitius, Claudian, Theofil, Gigantius, Dorotei, Theodot, Castrichius, Anicletus, Themilius, Eutihie, Ilarion, Diodotus și Amonitus. Se spune că după ce au fost bătuți câteva ceasuri, au fost scoși afară din cetatea Melitinei şi tuturor li s-au tăiat capetele, luând cununa Mucenicilor.
Rugăciune către cei 33 de Mucenici din Melitina!
,,Doamne Iisuse Hristoase, am înţeles că prin faptul că în viața aceasta nu sunt separat de Dumnezeu, asemeni celor 33 de Mucenici din Melitina, am încercat mult ca să fiu bun şi orice fac rămân mărturisitorul Tău! Dar am înțeles că prin moartea Ta sacrificiul a fost spălat – chiar și păcatul meu şi mai cred că prin învierea din morți, Tu ai făcut posibil să fie suficient sacrificiul Tău suprem, ca şi al celor 33 de Mucenici din Melitina! Te rog să mă speli de păcat și să mă aduci la Dumnezeu și viața veșnică. Nu vreau să rămân sclav în păcat, deci eliberează-mă! Îți mulțumesc, Doamne Iisuse Hristoase, Mântuitorul nostru, că ai făcut aceasta pentru mine și te rog să mă ghidezi în continuare toată viața aceasta, Amin”!
drd. Radu FĂINIŞI, Master în Teologie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here