Aproximativ 90% dintre angajații CEO vor fi încadrați în condiții speciale de muncă

4598

* Lista va fi definitivată astăzi!

Lista cu salariații Complexului Energetic Oltenia care vor beneficia de prevederile Legii 197/2021 va fi definitivată astăzi, a declarat președintele Directoratului companiei, Daniel Burlan.

Ce trebuie să demonstreze angajații
Acesta a precizat că vor fi analizate și propunerile liderilor sindicali, reprezentanți ai salariaților în comisia de negociere: ,,Mâine (astăzi, n.r.) va fi finalizată lista cu personalul care va fi încadrat în condiții speciale de muncă.
Este vorba despre salariații care au în fișa postului atribuții de control, în procesele de muncă în cariere și termocentrale. Se vor încadra în condiții speciale doar dacă au activitate în producție. De asemenea, în cazul personalului care nu-și desfășoară activitatea sută la sută în atelierele carierelor, la instalații în termocentrale, cu alte cuvinte, în producție, vor trebui să demonstreze că muncesc în astfel de mediu 50% din timpul de lucru. Și aceștia vor putea fi încadrați în condiții speciale, dar numai dacă demonstrează că cel puțin jumătate din timpul de lucru îl desfășoară în producție”, a spus Daniel Burlan.

Și inspectorii sociali vor beneficia de legea protestatarilor din CEO
Întrebat dacă poate da o cifră cu privire la câți salariați ai CE Oltenia vor beneficia de Legea 197, acesta a mai precizat: ,,Aproximativ 90 la sută din personalul companiei. Dar lista va fi definitivată vineri și atunci vom vedea cu exactitate numărul salariaților care vor fi încadrați în prevederile acestei legi”, a mai menționat Daniel Burlan, întrebat fiind dacă toți inspectorii sociali vor fi și ei beneficiari ai legii care reglementează munca în condiții speciale. Acest lucru este interesant fiindcă majoritatea inspectorilor sociali nu au mai călcat prin cariere de ani buni. Amintim că Legea 197/2021 este strict reușita celor care au protestat în prima jumătate a acestui an, zi de zi.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here