VIDEO: Rețeta săptămânii – Fabi’s Kitchen – Pui cu cartofi în jar gătit în Poiana lui Mihai

1763

Lista de cumpărături:
* 1 pui crescut cu porumb
* 5 cartofi albi
* 5 cartofi dulci
* 150 ml vin alb
* 40 g unt (pentru cartofi, la final)
* 1 căpățână de usturoi
* 6 linguri amestec de condimente după gust:
* Sare
* Piper
* Boia dulce
* Semințe de chimen măcinat
* Cimbru măcinat
* Crenguțe de levănțică

Mod de preparare:
Pregătește focul cu lemne, de preferat de esență tare, iar când s-a format jar adăugați cărbunii.
Puiul se taie pe jumătatea pieptului şi se scoate osul de pe ambele părţi.
Se înfig bețele de frigărui prin pui, după care se pune la temperatura indirectă a cărbunilor, cam vreo 25-30 cm.
Între timp se dă jarul la o parte şi se pun cartofii, după care se acoperă din nou cu jar, aici nu pot să spun exact timpul, depinde de mărimea cartofilor.

Marinada pentru pui:
Se curăță usturoiul şi se toacă mărunt.
Într-un mojar se toarnă vinul alb, usturoiul măcinat, boia de ardei, sare, puţin chimen măcinat, cimbru şi se amestecă totul foarte bine.
Eu pentru stropirea puiului am folosit crenguțe de levănţică, plus ca a adus o adiere de aromă în marinadă.
Am stropit puiul cu marinadă foarte des. Important este să întoarceți puiul foarte des pentru că se poate arde foarte repede.
La final se scot cartofi din jar și se rup pe jumătate. Se pune unt şi sare peste ei şi se servesc cu puiul.
Poftă bună!
Rețeta o puteți urmări și pe YouTube, pe Fabi’s Kitchen. Dacă doriți, puteți să vă abonați GRATUIT!!!

Cititorii care vor să îi adreseze întrebări lui Seifried Alin Fabian, o pot face la următoarea adresă de email: alinfabian62@gmail.com.
Fabian este gorjeanul original din Peștișani care promovează România prin video-urile făcute în natură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here