77,5% dintre părinți nu sunt de acord cu vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor. Cum stau lucrurile în Gorj

887

77,5% dintre părinții care au completat chestionarele privind intenția de vaccinare anti-COVID-19 a elevilor au răspuns cu ,,Nu”, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. În Gorj, procentul celor care au răspuns cu ,,Nu” la întrebarea dacă ar fi sau nu de acord să-și vaccineze copiii este chiar mai mare.

Potrivit ministrului Educației, în urma centralizării a 290.000 de chestionare completate de către părinți privind intenția de vaccinare a copiilor, la școală, rezultatele sunt următoarele: 7,5% au răspuns cu ,,Da”, 15% sunt indeciși, iar 77,5% au răspuns cu ,,Nu”. „În valoare absolută avem circa 22.000 de răspunsuri cu ”Da” din partea elevilor, răspunsuri completate de părinți, avem 44.000 de indeciși și avem 224.000 de răspunsuri negative cu privire la intenția de vaccinare. Aceasta este realitatea pe care am preferat să o prezint cât se poate de transparent, chiar dacă, din punctul meu de vedere este o realitate tristă. Pentru cei 22.000 de elevi care doresc să se vaccineze, datele vor fi transmise în cursul acestei zile (n. red. miercuri, 6 octombrie) către CNCAV pentru a se putea organiza echipe mobile de vaccinare care să vină în sprijinul celor 22.000 de elevi care au declarat că doresc să se vaccineze în școală. Din discuțiile cu colonelul Gheorghiță a reieșit încă o dată concluzia că această oportunitate de vaccinare în școală, prezența echipelor mobile de vaccinare în școală va fi până la finalul lunii noiembrie. Nu va fi o fereastră de oportunitate deschisă pe termen lung”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Gorj: Circa 7000 de chestionare, peste 6000 de răspunsuri negative
Și în Gorj, marea majoritate a părinților care au completat aceste chestionare au spus că nu au intenția de a-și vaccina copiii. Mai exact, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Ionuț Catrina, la nivelul județului nostru au fost aplicate 6984 de formulare și s-au înregistrat 263 de răspunsuri cu ,,Da” și 6177 de răspunsuri cu ,,Nu”; 544 sunt indeciși. Chestionarele prin care părinții își exprimă intenția de vaccinare a copiilor la școală au fost distribuite în școli începând din 24 septembrie. „În cazul exprimării intenției de vaccinare, vaccinarea elevilor minori se va efectua numai cu acordul informat, exprimat în scris, în prezența părintelui/tutorelui legal al copilului! Scopul completării chestionarului este sprijinirea celor care doresc să se vaccineze și beneficiază de acordul informat, exprimat în scris, al părinților sau reprezentanților legali, prin organizarea de echipe mobile de vaccinare în școli de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și Direcțiile de Sănătate Publică”, se preciza atunci într-un comunicat de presă al Ministerului Educației.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here