CEO, bun de plată! Are de achitat uzufructul pe ultimii 3 ani

1096

O familie din comuna Fărcășești, care deține în proprietate două terenuri, a dat în judecată Complexul Energetic Oltenia, pentru neplata uzufructului. Proprietățile au fost afectate de lucrările miniere din zonă și nu pot fi cultivate.

Acțiunea a fost introdusă pe rolul Judecătoriei Târgu-Jiu la finalul anului trecut. Proprietarii au cerut achitarea uzufructului pentru anii 2018, 2019 și 2020 pentru un teren arabil de 5.052 mp și un altul de 1.050 de metri pătrați, o fostă plantație pomicolă.
Tribunalul Gorj a obligat CE Oltenia și în anii trecuți la achitarea taxei pentru lipsa de folosință a celor două terenuri.
La baza pronunțării acestor hotărâri judecătorești au stat rapoarte de expertiză prin care s-a constatat că terenurile au fost degradate în totalitate prin lucrările miniere de excavare întreprinse de CEO, terenurile fiind practic scoase din circuitul civil.
Prin urmare, și de această dată, instanța a constatat că reclamanții sunt îndreptățiți la contravaloarea uzufructului pentru ultimii trei ani.
„Admite în parte acţiunea. Obligă pârâta să plătească reclamanților despăgubiri civile aferente anilor 2018, 2019 şi 2020 în cuantum de 11.092,90 lei. Respinge în rest acţiunea”, a decis, luna trecută, Judecătoria Târgu-Jiu, sentința nefiind definitivă.
Mii de hectare din județul Gorj au fost afectate de lucrările miniere, nefiind redate în circuitul agricol.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here