Primarul Bâldea, reclamat la ANI pentru SRL-ul Teleaqua

825

Romulus Bâldea, primarul din Teleşti, s-a ales că o plângere la Agenţia Naţională de Integritate(ANI) pentru că a semnat actul constituituv al SRL-ului Consiliului Local. În sesizarea adresată ANI, Bâldea este acuzat că şi-a pus în fruntea Teleaqua SRL pe propriul său consilier, Ion Mischie, chiar dacă acesta ar presta în societate fără a fi remunerat. Şi Mischie, fost consilier local, este văzut într-o stare de incompatibilitate, ambele situaţii urmând să fie cercetate acum de ANI.

Primăria Teleşti are două SRL-uri, Teleaqua, societatea Consiliului Local care se ocupă de gestionarea apei în comună, deţinută 100% de CL, şi Desalubris, în care CL Teleşti are 15%, care se ocupă de salubritatea a trei comune partenere în această societate. Pentru prima societate, primarul Romulus Bâldea va avea de dat explicaţii la ANI, asta deoarece un localnic binevoitor, primarul bănuieşte că este cel aflat în arest, i-ar fi făcut plângerea în cauză. Primarul susţine că nu se face vinovat de nicio incompatibilitate şi menţionează că doar a semnat, în calitate de ordonator de credite, actul constitutiv al noii societăţi. “Dacă unii cred că încă nu s-a finalizat campania electorală şi fac astfel de reclamaţii, treaba lor. Oricum, nu am fost şi nu sunt într-o stare de incompatibilitate”, a declarat primarul Bâldea.
Acesta explică şi că Ion Mischie, consilierul personal al său, este administrator al societăţii, dar acest lucru nu îl face incompatibil. “Mischie nici nu este remunerat pentru activitatea prestată”, explică edilul local care crede că nu are doar o singură sesizare la ANI, ci mai multe, la fel ca şi alţi omologi de-ai săi din judeţ.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here