Morega se judecă pentru a-şi recupera banii împrumutaţi

547

În perioada în care era deputat şi economia părea că „duduie”, fostul parlamentar Dan Morega a dat cu împrumut o sumă de bani către doi patroni din oraş cărora afacerile nu le mai mergeau atât de bine. Exact 100.000 de euro a scos politicianul din buzunar pentru a scăpa de la faliment o firmă al cărei destin oricum nu a fost altul.

Cei cărora le-a dat banii, Emanoil Istratie şi Leonid Marcel Avramescu, administratori la Vectra Impex SRL, i-au vorbit deputatului de la acea vreme despre gajarea sumei cu nişte terenuri despre care însă Morega avea să afle după ce a dat banii că erau deja puse gaj la un credit bancar.
Firma a intrat în faliment, fiind acum în procedura de insolvenţă, iar politicianul a încercat să-şi recupereze banii de la cei doi prin intermediul instituţiilor statului, reclamându-i pe aceştia la Parchet. Procurorul care a analizat plângerea lui Morega i-a considerat nevinovaţi însă pe Istratie şi Avramescu, apreciind că fostul deputat îşi poate recupera banii pe cale civilă. Morega a contestat la instanţă dispoziţia de neîncepere a urmării penale a celor doi, iar acum a obţinut hotărâre definitivă prin care Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj este obligat să înceapă urmărirea penală a celor doi foşti administratori de la firma menţionată. Cei doi ar urma să fie anchetaţi pentru înşelăciune, pentru a-şi recupera banii lui Morega nerămânându-i decât să aştepte să vadă dacă lichidatorul judiciar reuşeşte să valorifice din bunurile fostei societăţi astfel încât să stingă din datoriile acumulate de aceasta.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here