Deputatul Vîlceanu, din nou în cărți pentru Ministerul de Finanțe

1487

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind revocarea lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru de Finanţe. Şeful Executivului a preluat interimatul până la numirea unui nou ministru.
Potrivit unor surse politice, o variantă pentru înlocuirea lui Nazare ar fi chiar deputatul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, apropiat al premierului Florin Cîțu. Președintele PNL Gorj este șeful campaniei interne a lui Cîţu pentru președinția partidului.
Numele lui Vîlceanu a fost vehiculat și în trecut pentru ocuparea acestui post. Potrivit surselor liberale, remanierea lui Nazare are legătură că faptul că acesta se opune alocării de fonduri primarilor PNL, decizie luată de Cîţu în contextul campaniei interne din partid. Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri că din punctul său de vedere niciun ministru liberal nu trebuie remaniat, el fiind mulțumit de activitatea acestora.
„În ceea ce privește motivele, am făcut o evaluare la șase luni de zile, sunt mai multe lucruri, dar pe scurt cele mai întârziate proiecte sunt la Ministerul Finanțelor”, a spus premierul Cîțu, despre motivele revocării, adăugând că este vorba de proiecte importante pentru atragerea fondurilor europene și eliminarea evaziunii fiscale.
Ulterior, Nazare a explicat că premierul i-a spus că revocarea lui nu are legătură cu rezultatele, ci cu echipa: „Posibil s-a referit la faptul că nu m-am alăturat echipei care să îl susțină în campania pentru poziția de președinte al PNL”.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here