SEPI: Patru medalii pentru echipa României-Olimpiada Internațională de Informatică

4291

Ieri a avut loc a doua și ultima zi de concurs la Olimpiada Internațională de Informatică – Singapore 2021. Așa cum ne-am obișnuit echipa României a fost și în acest an printre protagoniști, toți cei patru reprezentanți ai noștri fiind printre laureații competiției. Iată rezultatele individuale ale membrilor echipei, anunță Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică.

Medalie de aur – Ioan Popescu de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu
Medalie de argint – Tiberiu Ioan Mușat de la Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” din București
Medalie de Bronz – Alexandru Luchianov de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București
Medalie de Bronz – Mircea Donciu de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București

Din echipa oficială a României au mai făcut parte:

Team Leader prof. Adrian Panaete de la Colegiul Național ”August Treboniu Laurian” din Botoșani
Deputy Leader stud. George Chichirim de la University of Oxford
Adjunct prof Petru Simion Oprița de la Liceul ”Regina Maria” din Dorohoi.

”Cartierul General” al echipei reprezentative a României a fost ca și în cazul Olimpiadei Europene pentru Fete , Centrul Educațional Nerdvana – România din București. Astfel Nerdvana devine principalul partener și sponsor al SEPI în organizarea International Olympiad in Informatics 2021 pentru România.

Echipa Organizatorică de la Nerdvana a fost alcătuită din Marcela Priboi și Cristian Frâncu și Mihai Tuțu. „Le mulțumim pentru condițiile deosebite puse la dispoziția echipei României și pentru căldura și grija cu care ne-au întâmpinat si înconjurat pe tot parcursul competiției. Revenind la principalii protagoniști, tinerii și genialii programatori ai echipei României, trebuie să menționăm un fapt remarcabil legat de performanța din acest an care face ca acest an să fie unul special pentru România. Astfel, când SEPI a demarat întregul proces de selecție care a culminat cu aceste momente minunate, unul dintre obiectivele propuse a fost păstrarea poziției României în ierarhia mondială. Performanța realizată de Giovani, Tibi, Alex și Mircea îi face mai mult decât laureații acestei ediții, îi face membri speciali ai uriașei echipe de performeri români din toate timpurile. Prin cele patru medalii obținute acum România reușește să urce pe podiumul clasamentului pe total medalii din toate timpurile, egalând Polonia pe poziția a treia. Doar echipele Chinei și Rusiei au în palmares mai multe medalii IOI decât România”, anunță SEPI.

Alături de părinți, de profesorii antrenori ai celor patru medaliați, membrii Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică simt că sunt recompensați pentru efortul de a menține în prim plan învățământul de performanță in informatică din România. In condiții grele, de pandemie am dovedit că avem resurse extraordinare care ar trebui unanim susținute, nu atât pentru prestigiul individual, de echipă sau național, dar în primul rând pentru puterea extraordinară de exemplu pozitiv pe care acești tineri speciali îl induc unei întregi generații. SEPI este și va rămâne promotorul ideii că valorile autentice trebuie să fie punctul de reper al tinerei generații iar cei patru care azi ne încântă prin miracolul pe care îl produc sunt fără îndoială, alături de internaționalii de la alte discipline, modelul care merită urmat și respectat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here