Echipe mobile de vaccinare anti-COVID, în satele Gorjului

830

Direcția de Sănătate Publică va organiza campanii mobile de vaccinare în județul Gorj, pentru ca cetățenii să nu fie nevoiți să parcurgă distanțe lungi până la un centru unde se pot imuniza.
O nouă campanie de vaccinare, intitulată ,,Orașul vaccinează satul”, va debuta începând de vineri, 25 iunie. Acțiunile de imunizare vizează populația din mediul rural, din 61 de localități din județul Gorj.
„În acest sens, s-au constituit 6 echipe mobile, formate din personalul vaccinator din mediul urban, acțiunile de imunizare desfășurându-se în baza unei planificări. Imunizarea se va face cu doze de vaccin Pfizer sau cu Johnson&Johnson, în funcție de solicitările cetățenilor. Dorim ca astfel să venim în sprijinul gorjenilor pentru care deplasarea la centrele de vaccinare din orașe este dificilă”, a anunțat Direcția de Sănătate Publică Gorj. Campania va începe vineri, 25 iunie, în comunele Câlnic, Crușeț, Drăguțești și Negomir. Echipele vor continua și sâmbătă, 26 iunie, acțiunea de vaccinare în Ciuperceni, Fărcășești, Schela și Turcinești, iar duminică, 27 iunie, vor putea să se imunizeze localnicii din Logrești, Mătăsari, Scoarța și Telești.
Până în momentul de față, la nivelul județului Gorj, au fost vaccinate 122.089 persoane, dintre care 65.256 persoane vaccinate cu a doua doză.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here