DSP Gorj: Campanie împotriva consumului de alcool

1041

Direcţia de Sănătate Publică Gorj, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Gorj, Societatea Națională de Cruce Roșie – Filiala Gorj, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, D.G.A.S.P.C. Gorj – Complexul de Îngrijire și Asistență Suseni, Centrul de zi „Christian” Târgu-Jiu, medicii de familie, rețeaua de medicină școlară, autoritățile publice locale din județ prin rețeaua de asistență mcdicală comunitară, desfășoară pe toată perioada lunii iunie 2021 campania de informare-educare-conștientizare „Consumul de băuturi alcoolice îți afectează sănătatea! Nu merită să riști! Informează-te! – Luna naţională a informării despre efectele consumului de alcool”, cu scopul de a informa populația despre efectele consumului de alcool.

Campania este finanțată de către Ministerul Sănătății.

Consumul de alcool este a treia cauză de boală și moarte prematură pentru populația generală, fiind responsabil la nivel mondial pentru mai mult de 200 de boli, conform Organizației Mondiale a Sănătății.

În România, 80% din bărbați și 55% din femei sunt consumatori de alcool iar 67% din bărbați și 31% din femei au un consum excesiv. În anul 2017, nivelul mortalității datorate alcoolului a fost de 44,33 decese la 100.000 de locuitori în rândul populației de 15-49 ani, de 308 decese la 100.000 locuitori la grupa de vârstă 50-59 ani și de 793 decese la 100.000 la populația de peste 70 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here