Poţi să cumperi vechime în muncă, până la 1 septembrie. Condiţii!

950

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, ca for decizional, proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.163/2020 pentru completarea art.159 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, precum şi pentru adoptarea unor măsuri în domeniul asigurării unor persoane în sistemul public de pensii.

Practic, prin acest proiect de lege, cei care vor să-și cumpere vechime în muncă o vor putea face până la 1 septembrie 2021.

Acum, proiectul votat de Camera Deputaților se va duce la Klaus Iohannis pentru promulgare și urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, ca să intre în vigoare.

Condiţii:

– nu are calitatea de pensionar la data încheierii contractului de asigurare socială;

– nu a realizat stagiu de cotizare sau stagiu asimilat stagiului de cotizare în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia, în țară, în statele membre UE sau în alte state cu care România aplică instrumente juridice internaționale în domeniul securității sociale, în perioada pentru care se solicită asigurarea;

– nu a avut obligaţia asigurării în sistemul public de pensii în perioada pentru care se solicită o astfel de asigurare.

La 26 mai, Camera Deputaților a aprobat proiectul de lege cu 304 voturi „pentru”, 2 „contra” și 1 „abținere”.

În octombrie 2020, proiectul de lege fusese adoptat de Senat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here