Inflaţia, la cel mai înalt nivel!

732

Inflația în România a ajuns în aprilie la 3,2%, atingând cel mai ridicat nivel din ultimul an, de la începutul pandemiei. Acesta este un semn de revenire a economiei, sugerând existența unui apetit ridicat de consum, arată o analiză a companiei de investiții XTB.

Cererea este în creștere, existând lichidități semnificative în piață, aspect care se transpune în majorarea prețurilor.

Efectele faptului că rata inflației a ajuns la 3,2% în România luna trecută se vor face simțite în perioada următoare.

„Cel mai mult s-au scumpit mărfurile nealimentare, ale căror preţuri au crescut cu 5,2%, în vreme ce serviciile s-au scumpit cu 2,6%, conform datelor Institutul Naţional de Statistică (INS). Această tendință vine în contextul redinamizării economiei reale şi cotaţiilor internaţionale ale petrolului, dar și a efectului de bază (prețurile au fost mai scăzute în lunile martie şi aprilie 2020, în contextul restricțiilor)”, spune Radu Puiu, Analist Financiar în cadrul XTB România,

Banca Naţională a României (BNR) a transmis în urma şedinţei de politică monetară că rata anuală a inflaţiei este aşteptată să depășească vizibil limita superioară a intervalului ţintă în semestrul II 2021.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here