Ponta: “Fraţilor, o făcurăm şi pe asta!”

598

Picture 527Ministrul de Interne, Ioan Rus, a explicat la Târgu-Jiu cum a ajuns premier Victor Ponta. Declaraţia a fost făcută cu ocazia lansării candidaţilor USL la Gorj, unde şeful Executivului a fost însoţit şi de ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu. În prezenţa celor 3 miniştri, au fost lansaţi şi candidaţii USL din Gorj pentru alegerile locale.

,,Nu vă mai lăudaţi cu premierul pe care l-a dat Gorjul, pentru că acesta a ajuns şeful Guvernului, pentru că noi, cei din Cluj am dat cel mai slab prim-ministru şi aşa a ajuns omul dumneavoastră şeful Executivului”, a declarat Ioan Rus, ministrul de Interne, în aplauzele celor prezenţi la Casa de Cultură a Sindicatelor de la Târgu-Jiu. „Fraţilor, o făcurăm şi pe asta!”, şi-a început discursul Victor Ponta la lansarea candidaţilor USL din Picture 569Gorj. „Am dat jos guvernul şi luarăm guvernul domnului Băsescu. Sigur că m-am uitat şi eu la istorie şi am văzut că n-a mai fost din Gorj prim ministru decât în urmă cu 75 de ani. Dacă am ajuns aici, vreau să le mulţumesc celor care, cel puţin în ultimul an, atunci când promisiunile au fost îngrozitoare, au spus că nu, nu vor să plece. Am câştigat funcţia de premier numai şi numai cu ajutorul dumneavoastră, a celor care sunteţi aici în sală, cu ajutorul lui Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu”, a declarat premierul. Ponta le-a reamintit membrilor USL de faptul că au de parcurs o perioadă grea, în care va exista opoziţia lui Traian Băsescu.

Restituirea CAS şi reîntregirea salariilor!

Picture 580Premierul Victor Ponta a mai explicat, ieri, de ce a luat măsura ca restituirea CAS-ului pentru pensionari să se facă eşalonat în 16 tranşe. Acesta a precizat că dacă ar fi găsit în vistieria statului rezerva de bani cu care se lăudau cei din guvernele PDL-ului, ar fi acordat toţi banii o singură dată. Astfel, pensionarii cu venituri de peste 740 de lei, cărora le-a fost reţinută ilegal cota de 5,5 la CAS le va fi restituită întreaga sumă, însă în 16 luni, exact perioada în care le-a şi fost reţinută. Şeful Executivului, Victor Ponta a explicat de ce nu le poate da pensionarilor suma o singură dată. ”Dacă eu găseam în sac banii de care ziceau cei de la PDL că există, sigur că i-aş fi folosit, dar nu i-am găsit. Aşa că CAS-ul trebuie restituit şi vom face asta în 16 luni, eşalonat, exact cum li s-au luat aceşti bani”, a precizat Ponta. Conform ordonanţei de guvern, pensionarii vor încasa într-un an şi jumătate diferenţa CAS reţinută de Picture 586guvernele PD-L. Premierul Victor Ponta a lămurit şi aspectul care ţine de reîntregirea salariilor ponta de decupatpentru bugetari. Dacă şeful delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks a precizat că ar fi convenit cu Guvernul Ponta ca a doua tranşă de majorare să aibă loc în 2013, şeful executivului a precizat, însă altceva. „În decembrie va exista a doua tranşă de majorare a salariilor”, a spus Victor Ponta. Aşadar, până la sfârşitul anului 2012, salariile bugetarilor vor fi reîntregite ca la nivelul lui 2010, înainte ca Guvernul Boc să aplice tăierea cu 25%.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here