Împuşcarea ursului Arthur, în presa internaţională

1129

Presa internaţională a relatat, miercuri, cazul ursului Arthur, ucis în România de prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein, animal despre care scrie că era “regele urşilor”.

“Prinţ blamat pentru că a împuşcat unul dintre cei mai mari urşi din Europa”, a titrat bbc.com. Site-ul menţionează că prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein a obţinut permis pentru a împuşca o ursoaică. “Însă nu o femelă a fost împuşcată, ci Arthur, un urs brun care avea 17 ani”, adaugă bbc.com.

BBC adaugă că a încercat, fără succes, să îl contacteze pe prinţ. În schimb, jurnaliştii englezi au discutat cu Gabriel Păun, reprezentant al Agent Green. “Nu avem o problemă personală cu prinţul. Credem că asociaţia de vânătoare i-a satisfăcut nevoile”, a afirmat Păun.

Pentru AFP, Biroul Prinţului Moştenitor al Liechtenstein-ului a precizat că nu are detalii despre această “chestiune privată şi personală”, însă a subliniat că pentru familia princiară natura “a reprezentat una dintre preocupările fundamentale şi este un element central în ceea ce priveşte sustenabilitatea ecologică şi socială”.

Ursoaicele fiind mai mici decât Arthur, activiştii de mediu cred că ursul a fost vânat în mod deliberat pentru valoarea sa de trofeu de 592,8 puncte din 600 posibile, care ar fi valoarea maximă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here