Pedeliştii au pus un fost pesedist să se bată cu Cârciumaru

461

berca ediConducerea organizaţiei municipale a PDL Târgu-Jiu şi-a cam dat cu stângu-n dreptu’ până a ales persoana care să intre în bătălia pentru Primăria Târgu-Jiu, împotriva lui Florin Cârciumaru. Asta deoarece atât s-au codit, atât au ales, atât s-au gândit şi răzgândit, până când pedeliştii au cules tocmai un fost pesedist, pentru a-l combate electoral pe şeful PSD Gorj.

Eduard Berca, fost pesedist, fost peledist, în prezent pedelist este considerat cea mai bună soluţie pentru PDL Târgu-Jiu la candidatura pentru fotoliul de primar al municipiului. La prima vedere pare că Berca nu va putea nici să îşi asigure propriul loc de consilier municipal, după alegerile locale, el fiind capul de listă al consilierilor PDL pentru Consiliul Municipal.

Alegerea candidatului pentru fotoliul de primar al municipiului Târgu-Jiu le-a dat bătăi de cap ,,portocaliilor” conduşi de Nicolae Daviţoiu. Cum şeful PDL Târgu-Jiu nu şi-a asumat nici măcar candidatura la fotoliul de primar, deşi funcţia îl recomanda pentru asta, s-a căutat o soluţie prin ultimele rânduri de membri ai organizaţiei, asta în ciuda sondajelor de opinie realizate şi a dorinţei unora dintre membri de a intra în cursă. S-a apelat astfel la Eduard Berca, directorul unei firme de asigurări din Târgu-Jiu, divorţat dar cu rezultate profesionale, într-un cuvânt la un om decent dar fără experienţă politică, deşi acesta în ultimii ani a avut ceva contacte cu vreo trei partide politice.

Berca a candidat în 2000 pe listele PSD

Mai precis, Berca a fost membru PSD, partid pe listele căruia a candidat în 2000. Numele lui Berca s-a aflat astfel pe lisa de candidaţi ai PSD pentru Camera Deputaţilor, fotografia sa apărând pe afişele roşii de campanie. Pesediştii gorjeni dau astfel asigurări că Berca a fost de-al lor, bucurându-se de candidatul slab pregătit pe care PDL îl aruncă în lupta împotriva lui Cârciumaru. În 2000 Berca a eşuat la parlamentare, dar după câţiva ani a intrat în PLD alături de Ionel Stoica, formând organizaţia ce a fost apoi absorbită de PDL. Berca ca şi membrii PLD au aterizat astfel în PDL, iar partidul după câţiva ani l-a scos de la “naftalină” pentru a conduce o cauză pierdută, adică pentru a se bate pentru Primăria Târgu-Jiu. Lupta, deşi pierdută din start, îi oferă lui Berca posibilitatea să obţină însă primul loc de consilier municipal la Primăria Târgu-Jiu, dar la cum este trendul PDL la nivel naţional, s-ar putea să îl piardă şi pe acesta. Berca conduce astfel lista consilierilor municipali ai PDL Târgu-Jiu, urmat pe locul secund de Nicolae Daviţoiu, şeful PDL Târgu-Jiu, care, de data acesta, a fost recomandat de funcţia politică pentru locul în cauză.

Emotiv şi slab pregătit

Despre traseul politic al lui Berca nu s-a discutat nimic în conferinţa de presă de vineri, la care candidatul nu a fost prea pregătit să răspundă ziariştilor. S-a scuzat spunând că este emoţionat şi nu are experienţă în a dialoga cu presa. Colegii săi au încercat să-l salveze de câteva ori, purtătorul de cuvânt al PDL Gorj, Dan Vâlceanu, scurtând conferinţa pe motiv că vine week-endul. De altfel lui Vâlceanu i se datorează şi recomandarea făcută pentru candidatura lui Berca ca şi aura de mister care a învăluit numele candidatului, într-o aşa-zisă strategie de campanie. Trecând de faptul că a promis că va asigura Primăria Târgu-Jiu, nu a spus din ce îşi susţine campania pentru locale şi nici nu a dezvăluit vreun program electoral care să îl reprezinte, Berca a menţionat ceva de o ieftinire a canalizării, ceva de operele brâncuşiene şi cam atât. Pedeliştii au refuzat să menţioneze şi cu ce procente bate Berca pentru Primăria Târgu-Jiu, cel puţin în sondaje.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here