Şeful UNPR Gorj nu vrea să părăsească partidul deşi sondajul de opinie realizat de el în Colegiul 1 nu pune această formaţiune politică pe primul loc în preferinţele electoratului, ci Partidul Poporului. Morega susţine că el ca politician rămâne însă pe locul I în preferinţele electoratului de pe acest Colegiu, iar acest lucru nu îl face decât să meargă înainte.
Deşi şi-a prezentat părerea pro şi contra legată de activitatea din UNPR Gorj, la ultima şedinţă de birou a acestei organizaţii, Morega declară că nu pleacă din partid deşi fostul preşedinte, Marius Vlaicu, se şi visa deja în locul acestuia. Morega susţine că îşi va ceda locul doar pentru pedelistul Florin Cârciumaru, căruia i-a reînoit oferta de a prelua de la el cârma UNPR Gorj.
Ultima şedinţă de Birou a UNPR Gorj, organizată de Dan Morega joi, mult înainte de termenul fixat la finalul anului trecut, a produs ceva rumoare în rândul conducerii organizaţiei. Unii se aşteptau ca Morega să îşi anunţe retragerea iar alţii ca Vlaicu să fie numit rapid în locul actualului preşedinte. Morega nu a făcut nici una nici alta. A menţionat că vrea mai multă muncă de partid şi că trebuie finalizate organizaţiile în ultimele localităţi din Gorj. “La ultima şedinţă de Birou am stabilit o serie întreagă de măsuri printre care finalizarea în 13 localităţi a reconstituirii organizaţiilor locale ale UNPR. Am discutat şi alte probleme interne ale organizaţiei UNPR, şi chiar le-am explicat colegilor să pună mâna pe muncă şi să se înhame la treabă aşa cum am făcut eu tot timpul”, a declarat Morega. Acesta susţine că, în timpul şedinţei, le-a explicat progresiştilor prezenţi aici că în 1996 când a fost prefect el şi-a dus la îndeplinire atribuţiile de serviciu până la final, deşi CDR-ul câştigase atunci în noiembrie alegerile şi urma să îşi instaleze prefectul. “Eu mi-am dus la îndeplinire atribuţiile până pe 3 sau 4 ianuarie în timp ce alţi colegi de-ai mei de la alte prefecturi din ţară şi-au făcut bagajele şi au plecat încă din noiembrie. Eu am rămas deoarece aşa am fost eu educat, educat prin muncă, iar atunci trebuia să stopez mortalitatea înregistrată în rândul bebeluşilor din Rovinari”, a completat Morega, explicându-le colegilor că nu trebuie să cadă în desuetitudine şi să continue activitatea politică. Cert este că pierderea unor posturi cerute PDL-ului în minerit şi energie dar şi la serviciile deconcetrate a dezamăgit pe unii dintre membrii UNPR-ului. Progresiştii nu au renunţat însă la pretenţii.
Şeful UNPR trebuie să aibă 10% credibilitate
Discursul deputatului, legat de moartea celor 38 de nou-născuţi ca urmare a enterocolitei făcute din apa infestată de la robinetul rovinărenilor, a fost înţeles greşit de o parte a colegilor săi. “De la această problemă menţionată unii şi alţii au înţeles altceva. E treaba fiecăruia de altfel ce înţelege iar la unii dovedeşte labilitatea şi la alţii răutatea. Ştiu însă că cei mai mulţi sunt lângă mine şi ştiu că sunt un om serios, loial şi mă frământă problemele gorjenilor”, a explicat Morega care nu se gândeşte să predea cârma organizaţiei. De altfel dacă ar face asta, o parte dintre actualii membrii l-ar urma. “Varianta, dacă mi-aş pune problema să plec, este una singură. În locul meu trebuie să vină un om care să aibă credibilitate, măcar peste 10% în intenţia de vot a gorjenilor. Mai precis, o persoană faţă de care gorjenii să aibă încredere minim 10%, pentru a avea capacitatea de transfer a credibilităţii către partid. Ori credibilitatea unui individ care nu are aproape nimic,.. tot nimic transferă către partid”, a conchis Morega care a refuzat să vorbească despre Vlaicu cu care, la un moment dar, a avut unele discuţii în contradictoriu. Marius Vlaicu, devenit simplu vicepreşedinte în structura de conducere a UNPR Gorj, îşi doreşte însă, încă de la instalarea lui Morega pe funcţie, fosta funcţie şi mizează pe relaţia de supunere pe care o are cu sindicalistul Marin Condescu, pentru a o recăpăta.
Anamaria Stoica