Prefectul trimite Poliţiei raportul controlului făcut la SJA Gorj şi cere demisia directorului Mitroi

1272

Raportul Corpului de Control al prefectului a scos la iveală nereguli grave la Serviciul de Ambulanţă Gorj. Maşinile de salvare circulă cu aparatura medicală nefuncţională şi oameni neinstruiţi. Nicio ambulanţă nu funcţionează la parametri legali, a făcut cunoscut prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega.

Din aceste motive, în speţă, ventilatoare ale căror cabluri sunt lipite cu bandă izolieră, tuburi fără oxigen şi ambulanţe a căror stare tehnică nu a mai fost verificată de un an, plus lipsa personalul instruit care să ştie să manevreze aparatura medicală, prefectul a înaintat IPJ Gorj raportul Corpului de Control. ,,Sunt indicii rezonabile de săvârşirea unor fapte de natură penală ce pot îmbrăca infracţiuni de neglijenţă în serviciu”, a spus prefectul.
Amintim că, din cauza unor astfel de defecţiuni ale ventilatorului din ambulanţă, Adrian Dobrin, director în cadrul DSP Gorj, a murit în chinuri groaznice, în drum spre Spitalul Universitar din Bucureşti.

Management defectuos
Raportul Corpului de Control al Prefecturii Gorj va ajunge şi la Ministerul Sănătăţii, cu propunerea de demitere a actualului manager al SJA Gorj, Constantin Mitroi: ,,Se va transmite raportul şi Ministerului Sănătăţii privind modul de realizare de către SJA Gorj a verificărilor periodice a dispozitivelor medicale puse în funcţiune şi aflate în utilizare şi pentru analiza de ansamblu a managementului SJA Gorj pe baza documentelor şi informațiilor rezumate în raportul de control”. De asemenea, Corneliu Răducan a mai spus, la Radio Infinit: ,,Eu, să fiu în locul managerului Mitroi, mi-aş da demisia!”
Mihaela C. Horvath

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here