Anunțul meteorologilor pentru următoarele două săptămâni

1241

Potrivit ANM, în Oltenia, perioada 15-21 februarie va fi caracterizată de variații ale temperaturii aerului de la o zi la alta, practic de la o vreme rece la una normală termic și invers, cu maxime ce vor fi cuprinse în medie între 2 și 9 grade, în timp ce media minimelor se va situa între -8 și -2 grade, cu cele mai scăzute valori în nopțile de 16 și 17 februarie.

Cea de-a doua săptămână va debuta cu o încălzire semnificativă a vremii, medii ale maximelor de până la 12…14 grade și ale minimelor în jurul a 0 grade, dar din 25 februarie se va răci ușor, astfel media valorilor diurne va tinde spre 8…10 grade, iar cea a celor nocturne spre -2 grade.

Se vor semnala precipitații slabe, cu caracter temporar și doar pe arii restrânse, în special în perioada 17-21 și 24-28 februarie.

În primele două zile ale intervalului, vremea la munte va fi deosebit de rece, cu temperaturi diurne în medie de -10…-8 grade și cu nopți geroase, valori nocturne medii de -16…-14 grade.

Apoi, până la sfârșitul primei săptămâni se va încălzi semnificativ, astfel media maximelor va tinde spre 0 grade, iar cea a minimelor spre -6 grade. Cea de-a doua săptămână va debuta cu temperaturi apropiate de normalul perioadei, maxime medii de până la 2…4 grade și minime în medie de -4…-2 grade, dar din 25 februarie se va răci ușor, astfel media valorilor diurne va tinde spre 0 grade, iar cea a celor nocturne spre -6 grade.

Temporar se vor semnala precipitații, în general slabe cantitativ, în cea mai mare parte a intervalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here