PDL Gorj, lăsat pe mâna lui Frunzăverde ori pe cea a lui Stănişoară

319

DeschidereFinalizarea alegerilor interne din PDL, odată cu terminarea Convenţiei Naţionale, impune însă reguli noi pentru organizaţiile din teritoriu. Indiferent că au sau nu preşedinţi aleşi prin vot ori lideri interimari, organizaţiile judeţene ale PDL vor fi coordonate de un reprezentant din conducerea centrală a partidului.

Chiar dacă nu s-au stabilit încă coordonatorii pentru organizaţiile judeţene, lucru care s-ar putea face în prima şedinţă a Biroului Permanent Naţional (BPN), reprezentanţii PDL Gorj susţin că filiala din judeţul nostru ar putea fi legată ombilical de organizaţia centrală, fie prin prim-vicepreşedintele partidului, Sorin Frunzăverde, fie prin vicepreşedintele PDL, Mihai Stănişoară, ambii aparţinând unor judeţe aflate în vecinătatea Gorjului. Dan Vâlceanu, purtătorul de cuvânt al PDL Gorj a menţionat însă că se preferă ca organizaţia din care face parte să fie coordonată de un ministru al Guvernului Boc.

În ultimii ani, din cauza nemulţumirilor şi a conflictelor interne apărute între diverse tabere din cadrul PDL Gorj, organizaţia politică cu sediul în Târgu-Jiu a fost lăsată pe mâna unor coordonatori stabiliţi de şefii de la centru ai partidului. Primul care a fost însărcinat cu coordonarea PDL Gorj a fost Radu Berceanu. Fostul ministru al Transporturilor nu a rezistat însă prea mult în funcţia trasată de şefii de la 1 stanga stanisoaraPDL şi i-a lăsat locul lui Gheorghe Falcă. Astfel, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, este delegat prin 2008, în prejma alegerilor parlamentare, să se ocupe de reorganizarea filialei PDL Gorj. Felul în care Falcă a înţeles că trebuie să îşi realizeze mandatul, la momentul respectiv, a creat numeroase animozităţi în cadrul organizaţiei, numeroşi lideri ai PDL Gorj ridicându-se împotriva arădeanului, aflat şi acum în conducerea partidului. Falcă a avut însă cel mai longeviv mandat de coordonator al PDL Gorj şi cel mai controversat. După ceva vreme şi Falcă renunţă însă la această funcţie şi lasă locul său lui Adriean Videanu şi lui Vasile Blaga, ambii însărcinaţi la acea vreme cu coordonarea filialei portocalii. Videanu se apropie mult atunci de Ionel Manţog, starostele PDL Gorj, prietenia şi parteneriatul menţinându-se până în prezent. În final, ultimii coordonatori ai PDL Gorj au fost numiţi deputaţii, Sulfina Barbu şi Daniel Buda, mandatul celor doi finalizându-se în momentul în care PDL-ul îl numeşte pe Ion Ruşeţ preşedinte interimar al organizaţiei de la Gorj.

Ruşeţ, obligat să accepte un coordonator

blaga  ruset frunzaChiar dacă a condus, de la alegeri până în prezent, PDL Gorj fără vreun coordonator de la centru, Ion Ruşeţ, preşedintele filialei va fi obligat acum să accepte influenţa unui coordonator stabilit de la centru. Purtătorul de cuvânt al PDL Gorj, Dan Vâlceanu, a menţionat că nu s-a stabilit încă cine va fi noul coordonator dar susţine că dacă se va lua în calcul ce lideri de la centru se află în vecinătatea Gorjului ar putea fi numit într-o astfel de funcţie atât senatorul de Mehedinţi, Mihai Stănişoară, cât şi Sorin Frunzăverde. Acesta îl ia în calcul inclusiv pe Mircea Hava, primarul oraşului Alba Iulia, de asemenea, şef al PDL Alba. “Va trebui să vedem cine din noua echipă va răspunde de organizaţia de la Gorj. Este necesară această coordonare deoarece este o responsabilitate venită din partea Biroului Permanent Naţional de a supraveghea anumite organizaţii din judeţe. Noi ne-am dori să fie numit pentru funcţia asta un ministru, dar nu ştim cine va fi, deoarece lucrurile se vor tranşa într-o şedinţă a BPN. Nu ştiu dacă se va face asta la cererea sau la propunerea fiecărui membru sau li se va trasa pur şi simplu ca sarcină coordonarea pe organizaţii”, a declarat Dan Vâlceanu.

Stănişoară, prietenul lui Manţog

Purtătorul de cuvânt, Dan Vâlceanu, susţine că cel puţin trei pedelişti de la centru ar putea ocupa cu uşurinţă această funcţie, urmând să aibă grijă de filiala PDL Gorj. “Este posibil să fie domnul Stănişoară, acum nu se ştie câte judeţe va primi fiecare coordonator. Dânsul este preşedintele PDL Mehedinţi, a fost şi prezent la alegerile noastre interne, şi era de altfel normal, deoarece suntem vecini. Nu ştiu însă dacă îşi va mai lua o astfel de sarcină, adică încă un judeţ, dânsul este senator. Apoi din zona noastră este şi Sorin Frunzăverde. El este prim-vicepreşedinte la PDL. (..)Sunt mai multe persoane din apropierea Gorjului care deţin o funcţie importantă la centru aşa că ar putea fi şi alţii. Mircea Hava, din Alba, de exemplu, a fost ales”, a menţionat Vâlceanu. Cert este că Frunzăverde şi Hava l-au susţinut pe Blaga iar Stănişoară, cunoscutul prieten al lui Ionel Manţog, pe Emil Boc.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here