1488 de angajați din învățământul preuniversitar gorjean, programați pentru vaccinare

1113

Până la începutul acestei săptămâni, 1488 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar din Gorj au fost programați pentru vaccinare. 71 dintre aceștia s-au vaccinat deja, în majoritatea cazurilor fiind vorba despre cadre didactice.

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Gorj, până la data de 25 ianuarie 2021, au fost înscriși pentru vaccinare 1991 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar gorjean. Dintre aceștia, aproape 1500 au și fost programați. ,,Pe platforma de vaccinare s-au înscris 106 din 109 unități școlare cu personalitate juridică. Pe categorii de personal, avem 3958 de cadre didactice, din care 1495 sunt înscrise, 1105 programate și 52 vaccinate. În categoria cadrelor didactice auxiliare, dintr-un total de 462 au fost înscrise 185, 143 au fost programate și 8 vaccinate. Din totalul de 844 de persoane din categoria personalului nedidactic, 311 au fost înscrise, 240 programate și 11 vaccinate”, a precizat Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Reamintim că, în Gorj și-a declarat disponibilitatea de vaccinare, în prima etapă de consultare, 40,98% din personalul didactic de predare 40,87% din personalul didactic auxiliar și 36,13% din personalul nedidactic.

Rezerve de măști și dezinfectanți
Majoritatea școlilor ar urma să se redeschidă pe 8 februarie, dacă situația epidemiologică nu se schimbă. În localitățile care se încadrează în scenariul verde se vor redeschide toate școlile și vor merge la ore toți elevii. În localitățile care se încadrează în scenariul galben vor merge la grădiniță și la școală preșcolarii, copiii din ciclul primar și elevii din clasele terminale – VIII și XII. În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, vor continua pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță doar preșcolarii și elevii din ciclu primar. O decizie finală privind redeschiderea școlilor va fi luată pe 2 februarie, după reevaluarea situației pandemice.
Tot atunci ar urma să fie emis și un ordin comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației, ordin prin care vor fi stabilite regulile de distanțare. În ceea ce privește stocurile de măști și de dezinfectanți, ce vor continua să fie necesare în unitățile de învățământ, în prezent, la nivelul județului nostru, există rezerve constând în 408.606 măști de protecție, 24.205 l dezinfectanți pentru suprafețe și 1748 l dezinfectanți de mâini.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here