Cuvântul Lui Dumnezeu şi Dumnezeu-Cuvântul! – Pe parcursul anului acesta, vom avea prilejul să înţelegem tema «Ramurii»!

1441

Anul 2021 are o alcătuire a cifrelor plină de înţelesuri tainice şi este hărăzit a fi anul care marchează în istoria omenirii începutul împlinirii profeţiilor biblice, deoarece lumea, va fi de acum înainte sub semnul Preasfintei Treimi, cea dătătoare de viaţă! De aceea, Cuvântul Lui Dumnezeu va avea o rezonanţă deosebită în evoluţia omenirii şi prin lucrarea Lui Dumnezeu se vor cerne: Calea, Adevărul şi Viaţa! Pe parcursul anului acesta, vom avea prilejul să înţelegem tema «Ramurii», a profeţiei Sfintei Scripturi, acea extindere a mai multor scrieri ale profeților Vechiului Testament, deoarece Ieremia, cel care a trăit în anul 600 î..H. preluând tema de la Isaia care a trăit cu 150 de ani înainte, în recunoașterea că această «Ramură» va deveni Rege prin Cuvântul Lui Dumnezeu, ne arată că Zaharia a continuat după Ieremia și a prevăzut că această «Ramură», va avea să fie chiar Mântuitorul Iisus Hristos și că El va avea rol de Rege și de Preot, ceva ce nu s-a mai întâlnit vreodată în întreaga istorie a Israelului şi a omenirii. Mai departe, Daniel, care este pus între Ieremia și Zaharia, se referă direct la «Unsul» Iisus Hristos şi vom vedea în acest fel, că Mântuitorul Iisus Hristos înseamnă Mesia, înseamnă Cuvântul Lui Dumnezeu, acesta fiind şi timpul în care se vorbește foarte clar de tema «Ramului», o temă fascinantă, pentru că ne spune când va veni Mesia, iar, anul în care Daniel a vorbit despre acest lucru era anul 538 î.H.! Iar, în vreme ce «Unsul», adică Iisus Hristos, deci, Mesia şi Dumnezeu-Cuvântul, Este profeţit, să înţelegem că Daniel a scris despre Hristosul Care avea să vină, anume, când a «decretat» zidirea din nou a Ierusalimului și în acest fel se specifică intervalul de timp, cele «șapte săptămâni, apoi, timp de șaizeci și două de săptămâni», când va culmina cu marea revelație a Lui Hristos «Unsul» și cu misterioasa «tăiere din Ram», astfel încât Cuvântul Lui Dumnezeu demonstrează că toată structura profeției este destul de clară, iar, ca să înțelegem fiecare parte și să găsim revelația Lui Hristos, Cuvântul Lui Dumnezeu, pentru că trebuie să vedem cu claritate cum a început să bată, prin Voia Lui Dumnezeu, ceasul profetic!

«Cartea cărţilor» se concentrează asupra Domnului Iisus Hristos!
Dumnezeu-Tatăl cheamă profeții pentru a propovădui poruncile Sale, iar, prin Iisus Hristos, Dumnezeu-Cuvântul, El ne-a avertizat în legătură cu păcatul și a profețit despre evenimente viitoare, mai ales că în Sfânta Scriptură sunt consemnate multe profeții care s-au împlinit deja, precum și multe altele care nu s-au împlinit încă, dar, care se vor împlini, pentru ca noi să înţelegem şi mai bine că multe profeții din «Cartea cărţilor» se concentrează asupra Domnului Iisus Hristos, asupra vieții Sale și asupra rolului Său în destinul întregii omeniri. De aceea, «Cartea cărţilor» ne învață astfel: «Nu, Domnul Dumnezeu, nu face nimic fără să-Și descopere Taina Sa slujitorilor Săi proroci» (Amos 3:7). Poate că acesta a fost Planul Său încă de la început: «Cum vestise prin gura sfinților Săi proroci, care au fost din vechime» (Luca 1:70), deoarece Cuvântul Lui Dumnezeu şi Dumnezeu-Cuvântul, mereu Voieşte ca propriii Săi copii să învețe, să progreseze și să prospere, de aceea, El ne oferă avertizări, revelații și instrucțiuni prin profeții Săi. Desigur, profeții Săi pot să prezică evenimente importante pentru a-i avertiza pe oameni asupra judecăţii divine, dar, faptul de a da ascultare cuvintelor profeților, deci, Cuvântului Lui Dumnezeu, în condiţii de pandemie sau de alte nenorociri care se abat mereu, prin acest lucru ne poate ajuta să fim pregătiți pentru ceea ce urmează să vină! Cu siguranţă, faptul de a vedea anumite profeții împlinindu-se, ne poate ajuta, de asemenea, să ne întărim credința în Cuvântul Lui Dumnezeu, mai ales că în Sfânta Scriptură citim despre multe profeții care s-au îndeplinit de-a lungul istoriei, precum și despre mai multe revelații privitoare la evenimente ce urmează să aibă loc. (VA URMA)
Profesor dr. Vasile GOGONEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here