Ponta le-a tras preşul lui Băsescu şi Manţog

507

foto 068Preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a dat o replică dură vineri liderului PD-L, Ionel Manţog, asta după ce, cu puţin timp în urmă, pedelistul declarase public faptul că deputatul de Târgu-Jiu i-ar fi făcut o propunere legată de un aşa-zis blat, în 2008.

Ponta le-a cerut apoi ziariştilor să nu îl coboare la nivelul inculpatului Manţog. Acesta a clarificat, de asemenea, şi o acuzaţie care i-a fost adusă, săptămâna trecută, de către Traian Băsescu.

Ionel Manţog a declarat săptămâna trecută că, în 2008, înainte de alegerile parlamentare Victor Ponta i-ar fi cerut să facă blat pe Colegiul VI. Tot Manţog completa că în urma refuzului său Ponta l-ar fi ameninţat cu dosarul său penal aflat deja de ani buni pe rolul instanţelor de judecată.

“Manţog este în libertate? Nu ar trebui să fie în închisoare? Nu a omorât un om prin accidentul din campanie? Nu a fost trimis în judecată acum 4-5 ani de către DNA, pentru fapte de corupţie? Cred că locul lui Manţog este în închisoare. Cred, de asemenea că, dacă s-a trezit acum că a vorbit Băsescu s-a gândit să vorbească şi el. Ca să citez însă din Traian Băsescu: <<nu mă coborâţi la nivelul unui inculpat>>”, a declarat Victor Ponta.

Pedeliştii, la picioarele preşedintelui

O acuzaţie similară cu a lui Manţog a avut-o şi şeful statului, Traian Băsescu, care menţiona că Ponta i-ar fi cerut ajutorul pentru primăria generală a capitalei.

Şeful PSD a replicat ironic şi în acest caz susţinând la Târgu-Jiu că el nu a fost niciodată preşul lui Băsescu deoarece au fost alţi pedelişti gen Videanu, Boc, Udrea sau Anastase care s-au îngrămădit să ocupe această ,,funcţie” la picioarele preşedintelui. Ponta i-a răspuns astfel acuzaţiei făcute de Băsescu potrivit căreia pesedistul ar fi ,,lins preşul” în biroul prezidenţial pentru a avea sprijin la alegerile din capitală.

“Nu puteam să ling preşul fiindcă, pe post de preş erau atâţia, Videanu, Berceanu, Udrea, Anastase, Oprea şi nu aş fi avut loc. Cu Traian Băsescu m-am cunoscut în 2002 şi de atunci m-am învăţat minte că cine crede minciunile lui îşi merită soarta. Nu i-am cerut nimic şi nici nu o să îi cer vreodată deoarece ştiu că minte. Uitaţi-vă la câţi consilieri a avut în 2005, întrebaţi-l pe domnul Pleşu, pe doamna Săftoiu, pe Tăriceanu, uitaţi-vă cum vrea să îl dea jos pe Boc acum, întrebaţi-l pe Vlădescu cum i-a promis în ianuarie că îl sprijină şi în septembrie l-a schimbat. Cine e prost şi îl crede pe Băsescu îşi merită soarta. Eu personal nu doresc să mă înscriu în această pleiadă de indivizi păcăliţi. Nu îi acuz pe cei care s-au lăsat păcăliţi deoarece este un manipulator de mare amploare. Din 2002 m-am vaccinat anti-Băsescu”, a declarat Ponta, vineri, în timpul conferinţei de presă susţinute la Târgu-Jiu.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here