Îmi este lehamite de politica guvernului Boc!

523
bocGuvernul Boc, condus de neica Băse, surogat de traseişti-fripturişti, cu doctrine şi interese pestilenţiale, face irealizabile liniştea, munca, dezvoltarea pentru România şi poporul român.

Urmând ambiţiile catadicsite de vaporean, acest guvern, alcătuit din specimene deocheate, nu are nimic comun cu moralitatea şi cinstea, cu onestitatea şi bunul simţ, cu demnitatea şi profunzimea valorilor care definesc grandoarea neostoitului nostru popor. Deunăzi m-au oripilat patru informaţii, din lumea politicii, cu ce pot fi conexate, chiar dacă în substanţa lor nu au nici o legătură una cu alta; sunt, totuşi, fapte care pot fi analogate într-o relaţie de tip cauză şi efect. Mai întâi, informaţia că parlamentarii ”neatârnaţi”, sau măcar o parte a lor, vor înjgheba, până pe la Paşti(nu Paştile Cailor) un partid, numit Uniunea Naţională pentru Progresul României. Acest PUNPR ar urma să-l aibă ca preşedinte pe fostul ministru PSD-ist Marian Sârbu, ca preşedinte executiv pe generalul ”de” patru stele Gabriel Oprea, şi el PSD-ist, iar ca preşedinte pe alt fost ministru PSD-ist, Cristian Diaconescu, plus opt vicepreşedinţi, încă nenominalizaţi, dar urmând a conduce cele opt provincii istorice(sau regiuni de dezvoltare?). La prima vedere pot fi decupate două aspecte: că iniţialele partidului amintesc de ale PUNR şi că în conducerea sa se află doar foşti PSD-işti, adică nu şi foşti PNL-işti.

Apoi: Octav Cozmâncă, fost preşedinte executiv al PSD, a anunţat că renunţă să sprijine acţiunea prof.univ.dr.Aurelian Bondrea de a fonda un partid politic care să reprezinte ”adevărata stângă pe eşichierul politic românesc”, dar va rămâne proprietar al siglei ANSD, înregistrată pe numele său. Presupun că o parte din iniţiatori vor continua să lupte pentru o ”stângă autentică, democrată” de partea lui Bondrea, iar alţii de partea lui Cozmâncă-ori că nu va ieşi nimic, ci, eventual, unii din cei mai inimoşi doritori de partid nou se vor îndrepta spre partidul” neatârnaţilor”?
A treia informaţie: PRM a exclus din rândurile sale câţiva membri, între care şi vicepreşedintele Lucian Bolcaş (care, în ultima vreme, devenise singurul PRM-ist care mai dialoga cu reprezentanţii altor partide). Nu-i plac lui C.V.Tudor oamenii echilibraţi, măsuraţi şi de profunzime intelectuală, care conving, fără a urla, ca sceleraţii. C.V.Tudor a pus la stâlpul infamiei pe colegii săi cu elocinţă frumoasă şi de esenţă, cu argumente bogate şi riguroase. Am putea crede că amintita siglă ce aminteşte de fostul PUNR ar putea fi incitantă pentru o parte mai naţionalistă a electoratului?
Limba maghiară oficială în regiunea Har. – Cov.
A patra informaţie aduce ticăloasa veste ca circa 300 de primari şi consilieri locali din Secuime, ahtiaţi după autonomia locală, au hotărât să obţină transformarea legală a limbii maghiare în limbă oficială în Covasna, Harghita şi Mureş-ceea ce ar însemna, practic, singura limbă oficială, întrucât autorităţile locale”descurajază” folosirea limbii române. (Vrerea neruşinată a acestor stupizi a fost întreţinută şi de BĂSE). O serie de personalităţi politice din partidele de opoziţie au luat atitudine faţă de această nouă presiune a forţelor extremiste maghiare. Însă, până la ora când scriu aceste rânduri, nu am ştiinţă de o poziţie clară şi tranşantă a PDL şi a vaporeanului jucător pe nume BĂSE, ori din partea cosaşului Boc. Probabil că deşucheatul vaporean va reitera, într-un hăhăit schizoid ”geniala sa frază”, despre aceeaşi cantitate de autonomie în Harghita, câtă şi în Călăraşi. Numai că deja secuii sunt de acord cu această idee-adică, n-au decât să aibă şi călărăşenii, se zice, o limbă a lor…(Apropo de argumentele în legătură cu pretenţiile lor: se agită argumentul Cartei europene a limbilor regionale. Sugerez naţionaliştilor români să nu mai folosească argumentul”lăncii lui Horia”, ci să explice-acelora care nu pricep-că maghiara nu este limbă regională, ci limba oficială a statului Ungaria şi limbă oficială a UE. Să nu ajungem la vreo supărare diplomatică dacă acceptăm că maghiara ar fi limbă regională…)
Şi acum: s-ar putea corela aceste patru informaţii? Desigur! Se poate presupune că viitorul partid al ”neatârnaţilor”redundanţi ar urma să se poziţioneze pe centru-stânga şi să adune şi traseişti-fripturişti care simpatizau ori chiar făceau parte din alte partide. Vor aduna, indubitabil, semnături chiar din partea unor simpatizanţi ai…Dl.-oameni care sunt încă membri ori doar au votat pentru PDL şi impardonabilul marinar, dar care s-au săturat şi de politica socio-economică a actualului guvern, condus de Boc şi patronat de vaporean şi de compromisurile tot mai evidente pe care le face cu forţele extremiste maghiare. Astfel că acest nou partid al ”neatârnaţilor clientelişti”- supuşi lui BĂSE- ar putea să facă opinie separată în chestiunea poziţiei faţă de legea minorităţilor şi faţă de alte legi pe care ar dori să le promoveze PDL şi duplicitara UDMR. Zic ”poate” şi ”dacă”-adică nu sunt sigur, întucât, în zilele noastre nu poţi fi sigur de nimic în chestiuni de doctrine, principii, programe politice ori norme morale în România.
În gargariseala politică şi economică a celor doi B-B(Băsescu şi Boc) şi a multora dintre lătrăii lor şi-a făcut loc fariseismul, minciuna, multe plăsmuiri ce provoacă greaţă şi ruşine omului cinstit şi demn. Suntem contemporani cu aceşti jalnici bipezi, care, la şpriţ, la cosit, la botez ori cântând ”Puşca şi cureaua lată” se dau, fără bun-simţ, populari. Ce nenorocire bestială subjugă poporul român!
Prof.univ.dr.Grigore Drondoe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here