Spitalul Județean construiește o magazie nouă și reabilitează blocul alimentar, după scandalul depozitării improprii a materialelor sanitare și alimentelor

1845

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu investește în construirea unei magazii și reabilitarea blocului alimentar, după un an de la momentul în care unitatea medicală a fost amendată de către ITM și DSP, din cauza condițiilor improprii în care erau depozitate materiale sanitare și alimentele din care se prepara hrana bolnavilor. Lucrările la cele două clădiri ar trebui să fie finalizate destul de repede, adică în maximum o lună și jumătate, și sunt estimate la 450.000 de lei.

SJU Târgu-Jiu a inițiat, joi, 22 octombrie a.c., procedurile de atribuire a lucrărilor de construire a magaziei centrale a instituției medicale, iar constructorii au la dispoziție cinci zile pentru depunerea ofertelor. 261.806 de lei este valoarea estimată a lucrărilor, iar clădirea ar trebui edificată în mai puțin de o lună și jumătate, adică până la data de 10 decembrie. Inițial, managerul SJU, Dumitru Vienescu, afirmase că noua magazie va fi construită în curtea spitalului ,,700” însă, potrivit invitației de participare, clădirea urmează să fie edificată lângă magazia actuală, la spitalul de la Pasarelă, pe strada A.I. Cuza din Târgu-Jiu.
În urmă cu exact un an, inspectorii de muncă și cei de la Direcția pentru Sănătate Publică au decis închiderea acestei magazii și amendarea unității medicale, după ce jurnaliștii Gorjeanul au dezvăluit faptul că medicamente și reactivi erau depozitate în condiții improprii, în încăperi cu mucigai, iar prin acoperișul clădirii ploua pe materialele sanitare. Spitalul Județean a alocat 185.319 de lei și pentru reabilitatea și modernizarea blocului alimentar, procedura pentru atribuirea contractului de lucrări fiind inițiată la începutul acestei săptămâni. Firmele interesate trebuiau să depună oferte până joi, iar lucrările ar trebui finalizate până la finele lunii viitoare, pe 30 noiembrie.Tot anul trecut, Gorjeanul a semnalat condițiile mizere în care erau depozitate alimentele folosite pentru prepararea hranei bolnavilor și a publicat imagini din interiorul blocului alimentar, cu pereții cu tencuiala căzută, invadați de mucigai, iar acoperișul spațiului era, în mare parte distrus, iar peste alimentele și legumele depozitate pe jos, pe niște paleți din lemn, șobolanii circulau în voie.
Claudiu Matei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here