Deznodământ pe 5 iunie în lupta pentru şefia PNL Gorj

563
Liberalii gorjeni sunt chemaţi pe 5 iunie să îşi aleagă preşedintele, atunci urmând să se desfăşoara Conferinţa Judeţeană de alegeri a PNL Gorj. Conducerea centrală a partidului a fost cea care a stabilit data respectivă, preşedintele Dan Ilie Morega anunţând că va candida pentru un nou mandat.

El afirmă că rezultatele pe care le-a obţinut organizaţia în ultimii ani îl îndreptăţesc să rămână în fruntea echipei care a adus PNL Gorj de la 7-8% la peste 15%. Morega declară că nu poate să abandoneze echipa pe care a condus-o şi pentru că la alegerile pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean el a obţinut cu 3.000 de voturi mai multe decât a luat filiala, motiv pentru care se poate considera „locomotiva” organizaţiei.

Morega ar urma să îi aibă drept contracandidaţi pe consilierul judeţean Gheorghe Orzan şi pe primarul de la Bumbeşti-Jiu, Constantin Bobaru, pe care i-a criticat însă constant în ultima vreme pentru rezultate electorale slabe. Adversar al acestuia este şi fostul deputat Pantelimon Manta, dat afară din PNL şi hotărât să rămână cam un an de zile „pe tuşă”, în perspectiva alegerilor din 2012. El spune acum că, dacă Dan Ilie Morega va rămâne în fruntea filialei şansele sale de a mai face politică în acest partid sunt minime. Manta a mai avut o perioadă de un an de pauză după ce a plecat din Partidul Conservator şi s-a înscris în PNL, el fiind atunci în relaţii foarte bune cu Morega. Fostul deputat spune că nu renunţă deocamdată definitiv la viaţa politică pentru că nu este de acord cu felul în care este condus judeţul. Manta crede că Gorjul ar avea nevoie de alţi conducători şi alţi oameni politici, cei de până acum neconfirmând că pot oferi alternative pentru dezvoltarea zonei.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here