Morega îi vede dezavantajaţi pe liberalii din Oltenia

476

moregaDan Ilie Morega susţine că votul pe listă care i-a reînnoit lui Crin Antonescu mandatul de preşedinte al PNL a fost dezavantajos pentru organizaţiile din Oltenia.

Liderul liberalilor din Gorj spune că Oltenia este singura regiune care nu are propriul reprezentat în conducerea actuală a partidului. Deputatul de Dolj, Mihai Voicu, a fost ales vicepreşedinte al PNL, însă Morega spune că acesta este născut la Teleorman şi locuieşte mai mult la Bucureşti, neavând foarte multe legături cu Oltenia. Morega declară că filiala din Vâlcea ar fi meritat cel puţin un reprezentant la nivel de centru întrucât a fost prima din Oltenia în privinţa procentelor strânse pentru Antonescu la alegerile prezidenţiale, fiind urmată apoi de organizaţia de la Gorj. Filiala Vâlcea are un reprezentant ca membru supleant în Biroul Permanent Central, în timp ce alte judeţe au şi câte trei reprezentanţi cu drept deplin de vot, lucru pe care Morega nu îl găseşte normal, dar pe care îl pune pe seama deficienţelor sistemului de vot pe liste.

În schimb, pentru PNL Gorj rămâne de actualitate reluarea negocierilor cu PDL pentru o colaborare în plan local. Liderul filialei, Dan Ilie Morega, spune că o colaborare cu democrat-liberalii rămâne singura variantă pentru liberalii din judeţ. Acesta afirmă că PSD a demonstrat cât de mult doreşte să îi aibă pe liberali ca parteneri atunci când Consiliul Judeţean a împărţit bugetul pe anul în curs doar în favoarea edililor care sunt social-democraţi. Morega susţine că hotărârea Delegaţiei Permanente a PNL Gorj de la sfârşitul anului trecut rămâne de actualitate, liberalii hotărând atunci cu unanimitate pentru o colaborare în plan local cu democrat-liberalii. Şeful PNL Gorj spune că PSD a dovedit din plin până acum că nu doreşte o alianţă cu liberalii, motiv pentru care colaborarea cu PDL rămâne singura variantă pentru organizaţia pe care o conduce. „Există o hotărâre a Delegaţiei Permanente Judeţene luată cu unanimitate, prin care sunt mandatat pentru astfel de discuţii cu PDL. Cu cine să fac alianţă, cu PSD, care s-a văzut la împărţirea banilor judeţului cât de puţine fonduri a alocat pentru primarii noştri. Aşa îşi respectă ei partenerii?”, declară Morega.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here