Deputatul Elvira Șarapatin: Scurt bilanț al activității politice și parlamentare pe perioada 2016-2020

1307

Parlamentarul social-democrat Elvira Șarapatin a făcut publică, recent, o informare privind activitatea sa politică și parlamentară din ultimii patru ani de zile, subliniind aportul său în comisiile din care face parte, inițierea unei legi de mare importanță pentru deblocarea investiţiilor de la nivel local şi național, asta alături de alte 95 de propuneri legislative, făcute în mandatul său. Deputatul de Gorj anunță că a mai realizat, în mandatul său, și depus 21 de întrebări şi interpelări adresate Guvernului României, șase comunicate de presă și peste 20 de declarații politice.

Elvira Șarapatin este deputat ales în Circumscripţia Electorală nr.20 Gorj şi validat în data de 21.12.2016, conform Hotărârii Camerei Deputaţilor nr.22/2016. ,,În calitatea mea de membru de partid loial, fără intenţii de evadare şi trădare politică, am desfăşurat activitatea parlamentară după cum urmează: Am participat permanent în plenul Camerei Deputaţilor respectând disciplina parlamentară de prezenţă şi vot”, anunță parlamentarul de Gorj ce este membru al Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii și al Comisiei pentru învăţământ, tineret şi sport. În Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, Elvira Șarapatin a îndeplinit funcţia de vicepreşedinte al Subcomisiei pentru protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor vârstnice organizând, împreună cu preşedintele Subcomisiei, simpozioane pe teme specifice. De asemenea, parlamentarul a activat în mod susţinut prin intervenţii, luări de cuvânt și exprimări de poziţii în legătură cu tematica dezbătută în cadrul Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale.,,În Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii mi-am adus aportul în mod susţinut având în vedere faptul că în această Comisie parlamentară se dezbat probleme sensibile cu care se confruntă cetăţeanul pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor acestuia. Am efectuat vizite la Penitenciarul din Târgu-Jiu pentru a constata condiţiile de cazare, masă şi tratament ale deţinuţilor, depunând la finalul vizitei concluziile cuprinse într-un Raport pe care l-am depus la Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii”, susține parlamentarul în raportul său de activitate, cu mențiunea că numeroase persoane au sesizat abuzuri la cabinetul său parlamentar din Târgu-Jiu, care au ajuns pe masa acestui organism. ,,Comisia de învăţământ, tineret şi sport fiindu-mi aproape prin natura profesiei, am tratat-o cu mult interes şi pasiune, având diverse luări de cuvânt şi participând la unele iniţiative legislative împreună cu alţi colegi deputaţi. Precizez faptul că am fost delegat din partea Comisiei într-o vizită şi schimb de experienţă în Germania pe tema învăţământului dual. Am participat în cadrul Comisiei afaceri Europene la simpozioane organizate în mod special pe tema ,,traficului de persoane”, fiind de mare interes pentru dezbateri pentru eradicarea sau cel puţin reducerea acestui fenomen nociv la nivelul întregii ţări”, a mai relatat parlamentarul de Gorj.

Lege importantă pentru primari
,,Am iniţiat Legea pentru deblocarea investiţiilor de la nivel local şi naţional prin modificarea art.5 din Legea nr.33/1994 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, astfel că lucrările care se declară de interes naţional şi traversează localităţi, drumuri judeţene, orăşeneşti şi comunale şi asigură legăturile cu municipii, oraşe şi comune, fiind necesare pentru realizarea de obiective de interes local şi pentru dezvoltarea infrastructurii locale, reprezintă lucrări de interes public major. Foarte interesant şi benefic pentru România este faptul că aplicând şi respectând această lege se pot continua lucrările obiectivelor strategice producătoare de energie electrică pe bază de apă, reprezentând lucrări de interes public major!”, se mai arată în raportul completat cu activitatea parlamentarului în teritoriu. Deputatul de Gorj mai spune că a acordat audienţe pentru cetăţeni, ,,rezolvând multe din problemele acestora, în timp ce deplasările în judeţ le-am realizat pentru întâlnirea cu cetăţenii, primarii şi consilierii”.,,Am participat la evenimente culturale, artistice, ştiinţifice, antreprenoriale, sanitare, etc. Am participat la acţiuni în cadrul Universităţii Constantin Brâncuşi, fiind invitată de către conducerea instituţiei. În calitatea mea de preşedinte al Organizaţiei Femeilor Social Democrate Gorj am condus Organizaţia în aşa fel încât a devenit cea mai numeroasă, pragmatică, mobilă şi cu rezultate foarte bune. Am participat la numeroase emisiuni radio şi televiziune dezbătând subiecte politico-sociale pe teme prioritare în Programul de guvernare al Partidului Social Democrat”, mai declară parlamentarul PSD. De altfel, în timpul pandemiei, Elvira Șarapatin a făcut o donaţie către Spitalul Judeţean – Secţia ATI, mai exact aceasta a oferit un aparat necesar pacienţilor – în valoare de 5000 de lei – aducându-și astfel aportul la salvarea vieţii pacienţilor.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here